Δεν ξέρουν από που τους έρχονται! "Ένα μαχητικό που απογειώνεται από την Αθήνα θα μπορεί να βομβαρδίσει ακόμη και την Σεβάστεια"

Ομολογία των Τούρκων για την ελληνική ανωτερότητα στο Αιγαίο με τα F-35

Όσο περισσότερο η Τουρκία απομακρύνεται από τις ΗΠΑ, τόσο περισσότερο  πλησιάζει η Ελλάδα. Όπως φαίνεται στην τελευταία συμφωνία βάσεων, η Αθήνα διαθέτει στις ΗΠΑ τρεις νέες βάσεις εκτός από τη ναυτική και αεροπορική βάση στο νησί της Κρήτης. 

Το γεγονός ότι, η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει η σημαντικότερη logistics βάση των ΗΠΑ για το μέτωπο των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, είναι μια άλλη εξέλιξη που πρέπει να υπογραμμιστεί.

Διαφαίνεται ότι θα πρέπει να θεωρούμε το Αιγαίο ασφαλές, όχι λόγω μεταστροφής των Τούρκων, αλλά λόγω του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η Ελλάδα να παίξει το ρόλο της χώρας transit της ενέργειας από Μ. Ανατολή προς ΕΕ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και ως αποτέλεσμα της πολιτικής της χώρας μας, με την οποία φαίνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ και πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. 

Συνεπώς, η ασφαλής ναυσιπλοϊα στο Αιγαίο είναι προαπαιτούμενο για αυτό, οπότε οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ασφάλεια του Αρχιπελάγους από Σούδα μέχρι Αλεξ/πολη. 

Στις 23 Μαΐου  αφίχθη στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Γραφείου Προγράμματος JSF (JPO) του Πενταγώνου, προκειμένου να έχει επαφές με την Π.Α. και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 Σημειωτέον, πως η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί πριν από το ταξίδι Μητσοτάκη. Αντικειμενικός σκοπός της επίσκεψης της αμερικανικής αντιπροσωπείας, είναι να επικαιροποιήσει τα στοιχεία για την τιμή και τη διαθεσιμότητα των F-35 της «Lockheed Martin». Σε αυτή τη φάση υπολογίζεται ότι κάθε F-35 κοστίζει περί τα 80 εκατ. δολάρια. 

Το F-35 αυτή την εποχή και για πολλά χρόνια ακόμη, είναι το μοναδικό διαθέσιμο μαχητικό 5ης γενιάς στον κόσμο. Είναι ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, με ιδιότητες stealth, πολλαπλού ρόλου, σχεδιασμένο για αποστολές υψηλών προδιαγραφών ένα αεροσκάφος το οποίο αλλάζει πραγματικά τη φιλοσοφία της μάχης λόγω των ιδιοτήτων stealth και δικαίως χαρακτηρίζεται ως φονική μηχανή, καθότι πλησιάζει στόχους και αεροσκάφη χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Ουσιαστικά στην κατηγορία αυτή δεν υπάρχει κάτι άλλο (πέραν του F-22). Είναι η ολοκληρωμένη λύση σύντηξης δεδομένων και η μετουσίωσή τους σε ένα οπλοσύστημα που μπορεί να κάνει το ίδιο επίθεση, αλλά και να καθοδηγήσει άλλα μαχητικά αεροσκάφη, παραμένοντας σε μεγάλο βαθμό αόρατο και διαρκώς επικίνδυνο, με υψηλή προσαρμοστικότητα σε κάθε πεδίο μάχης.

Το εφιαλτικό για την Τουρκική αεροπορία σενάριο να βρει τα επόμενα χρόνια απέναντί της, πάνω από το Αιγαίο τον Ελληνικό αεροπορικό στόλο με τα πιο σύγχρονα μαχητικά πάνω στην υφήλιο, φαίνεται ότι ήδη προκαλεί τρόμο.

Αντιλαμβανόμενοι την υπεροπλία που αποκτούν τα Ελληνικά φτερά,  Τούρκοι αναλυτές βρίσκονται σε πανικό καθώς σε τουρκικό ΜΜΕ ο διεθνολόγος Σαίτ Γιλμάζ, δηλώνει έντρομος ότι με τα F-35 οι Έλληνες θα φτάσουν μέχρι τη Σεβάστεια!

«Αυτή την στιγμή σε τοποθεσία που ονομάζεται Σόζα» (την Σούδα εννοεί και δείχνει στις Σποράδες…), «που είναι ένα μέρος εδώ στα βόρεια στήνοντας μια βάση για F-35 και F-15 τι συμβαίνει

«Τώρα στους Έλληνες δίνουν και F-35. Παράλληλα με τις φρεγάτες και τις κορβέτες που δίνουν οι Γάλλοι στο ελληνικό ναυτικό, η ανωτερότητα στο Αιγαίο περνά στην Ελλάδα».

«Τι θα συμβεί αν δεν μας δοθούν  τα F-35 και τα παραχωρήσουν στην Ελλάδα; Η εμβέλεια των δικών μας F-16 είναι 500 χιλιόμετρα

Ενώ των F-35 είναι 1100 χιλιόμετρα. Δηλαδή ένα μαχητικό που απογειώνεται από την Αθήνα, θα μπορεί να βομβαρδίσει ακόμη και την Σεβάστεια».

«Σε αυτή την κατάσταση θα φτάσουμε. Δηλαδή με την υποστήριξη της Ελλάδας εντός του ΝΑΤΟ και λόγω των δικών μας κακών σχέσεων με το ΝΑΤΟ, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι χάνουμε την υπέροχη και στους αιθέρες και στις θάλασσες στο Αιγαίο», κατέληξε.

Στο Πενταπόσταγμα είχαμε αναφέρει ότι, μέχρι και ο στρατιωτικός αναλυτής Χακάν Κιλίτς, τάραξε τα νερά στην Τουρκία, όταν τόνισε ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει υπεροπλία με την αγορά γαλλικών Rafale, τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την πιθανή αγορά μαχητικών F-35. 

Ο Χακάν Κιλίτς δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός, ότι τα Rafale είναι πολύ ανώτερα μαχητικά από εκείνα που διαθέτει η Τουρκία, προσθέτοντας ότι η τουρκική αεροπορία χρειάζεται ενίσχυση.

Εχθές, ήταν ο Απόστρατος αεροπορίας-αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, να  ανησυχεί για την αεράμυνα της Κωνσταντινούπολης, καθώς πιστεύει ότι η Κωνσταντινούπολη είναι απροστάτευτη απέναντι στην ελληνική πολεμική αεροπορία.

«Αυτή την στιγμή η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία. Αυτό να το ξέρουμε. Στόχος της Ελλάδας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι να χτυπηθεί η αμυντική βιομηχανία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σε έρευνα που έκανε ένα Κέντρο Στρατηγικών μελετών που μελέτησε την δύναμη πυρός και των δύο πλευρών, αποκαλύφθηκε το εξής: Τριήμερος ο πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά σε αυτές τις δυο-τρεις μέρες για κάθε μία από τις πλευρές ενδεχομένως να έχει ένα καθημερινό κόστος 1 τρις δολαρίων».

Ανέφερε ότι, η Τουρκική Δημοκρατία υπερηφανεύεται για τις γέφυρες που κατασκευάζει: «Έτσι δόξα τον Θεό εγκαινιάσαμε την γέφυρα του Τσανάκκαλε, ενώ έχουμε και άλλες τέσσερις γέφυρες στα στενά και στον κόλπο του Ίζμιτ». Αλλά αναρωτιέται:

«Που είναι λοιπόν η αεράμυνα για αυτές; Που είναι η αεράμυνα για αυτές; Σήμερα τι υπάρχει (από αεράμυνα);  Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε

Η Κωνσταντινούπολη που εμείς από την δεκαετία του 1960 ως την δεκαετία του 1990, την προστατεύαμε με πυραύλους ΝΙΚΗ, σήμερα είναι απροστάτευτη. Σήμερα είναι απροστάτευτη».

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία (TAF), βρίσκεται σε κρίση μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Η απόπειρα πραξικοπήματος οδήγησε σε μείωση στο μισό της ομάδας πιλότων της TAF, από 1.350 σε 680. 

Η TAF αναγκάστηκε να στρατολογήσει Πακιστανούς πιλότους για να εκπαιδεύσει τους δικούς της πιλότους F-16.  Η TAF  διαθέτει συνολικά  270 αεροσκάφη F-16C/D στο απόθεμά της, όλα μοντέλα Block 30/40/50.  

ΕΕπιπλέον, ο τουρκικός στόλος F-16 έχει απασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό για περιπολία στα σύνορα από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου, αποστολές του αντικουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από το 2015 και για την υποστήριξη των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ιντλίμπ της Συρίας το 2020.

Σημειωτέον, ότι αυτά τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια, ανάλογα με τις αναβαθμίσεις τους.

Η υστερία στην Τουρκία δεν σταματά, καθώς στο Πενταπόσταγμα αναφέραμε δηλώσεις του εα Υποπτεράρχου Beyazıt Karataş, να αναλύει τις παραμέτρους και τα αποτελέσματα που θα είχε μια πιθανή αποχώρηση από την συμμαχία του ΝΑΤΟ, για την Τουρκία.

«Αν φύγουμε από το ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ θα μας πολεμήσουν μαζί με τους Έλληνες και η Κύπρος θα μπει στη συμμαχία», ανέφερε.

«Η έξοδος από το ΝΑΤΟ μπορεί να είναι ένας σκοτεινός στόχος, που σχεδιάζεται από ορισμένα από τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ για την Τουρκία. Αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στο παιχνίδι τους, φυσικά. Γι' αυτό το τι παίρνουμε από το ΝΑΤΟ και τι δίνουμε σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να είναι γνωστό και να διαμορφωθούν οι πολιτικές ανάλογα», αναφέρει.

Mε τέτοιο συνδυασμό μαχητικών τα οποία θα μπορούν να απογειώνονται κατά κύματα φέροντας  Α/Α όπλα όπως ‘’METEOR’’, ‘’MICA’’ και ‘’ΑMRAAM’’, τα οποία θα καθοδηγούνται από τα υπερσύγχρονα ραντάρ τους αλλά και όπλα κρούσης όπως οι ‘’SCALP’’ αλλά και τα βλήματα “AGM-88E AARGM ή τα “AGM-158 JASSM που έχει ζητήσει η ΠΑ οι γείτονες είναι καταδικασμένοι.

epirusblog.gr
5 of 5
Δεν ξέρουν από που τους έρχονται! "Ένα μαχητικό που απογειώνεται από την Αθήνα θα μπορεί να βομβαρδίσει ακόμη και την Σεβάστεια"
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 826796756511251561
item