Γιάννενα: ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - Ευχαριστήρια επιστολή προς τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες αεροπορικές γραμμές.

Η Ένωση ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον βουλευτή κ. Σταύρο Καλογιάννη διότι μετά την συνάντησή μας τον Ιανουάριο του 2022 και την ενημέρωσή του για το αίτημά μας για την  ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες αεροπορικές γραμμές ενήργησε άμεσα , επισκέφθηκε τον υπουργό κ. Κ. Καραμανλή, κατέθεσε στην Βουλή τις Αναφορές (αρ. πρωτ. 1505/2022 και 1386/2022) με αποτέλεσμα να μας κοινοποιηθεί το με  Αρ. Πρωτ: 126514/26/04/2022 έγγραφο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ,ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

Με το παραπάνω έγγραφο δίνεται εντολή από τον υπουργό στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, που από 7 Ιανουαρίου τ.έ. είναι αρμόδια για τις υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας, να έρθει σε επικοινωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που είναι υπεύθυνη λειτουργίας των 2 αερολιμένων (Ιωαννίνων κι Ηρακλείου), προκειμένου να εκπονηθεί η αναγκαία μελέτη σκοπιμότητας.

Ο χρόνος εκπόνησης της Μελέτης Σκοπιμότητας , βάσει των πληροφοριών μας, ανέρχεται σε 30 ημέρες και μετά στέλνεται   στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση ( η διαδικασία αυτή διαρκεί 2 μήνες).

Μετά την έγκριση της Commission γίνεται ο διαγωνισμός για το ποια αεροπορική εταιρία θα την αναλάβει.

Η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης σκοπιμότητας , υποβολής στην Commission, έγκρισης και δημοσίευσης σε διαγωνιστική  διαδικασία απαιτεί περίπου ένα διάστημα 10 μηνών.

Ένα σημαντικό αίτημά μας πήρε τον δρόμο της υλοποίησης.

Η αεροπορική αυτή σύνδεση θα μας δημιουργήσει μεγάλες δυνατότητες που αναφέρονται:

α) σε μια  αμφίδρομη κίνηση επισκεπτών από τις δύο περιφέρειες ( της Ηπείρου αλλά γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας με την  Κρήτη ) καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

 β) και τους καλοκαιρινούς μήνες ( από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου) θα διευκολύνει τα συνδυαστικά ταξίδια που αναφέρονται στο βουνό και στην θάλασσα κυρίως για τους ξένους τουρίστες αλλά γενικότερα για τους Τour Οperators. 

Ο νομός Ιωαννίνων εξελίσσεται στον υπ΄αριθ. 1 προορισμό για τις OUTDOOR Activities στην χώρα μας, μετά και την συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού (υφυπουργός κ. Αυγενάκης) όπου στην Κόνιτσα δημιουργείται το «Εθνικό Κέντρο των Extreme Sports   και των Εναλλακτικών μορφών Αθλητισμού». 

Εξάλλου με την Κρήτη μας συνδέουν δεσμοί φιλίας από την απελευθέρωση μας το 1913 και από τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο με την V Μεραρχία Κρητών ενώ  κάθε χρόνο, τον χειμώνα, δεχόμαστε πολλούς Κρητικούς τουρίστες. 

Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ - Ευχαριστήρια επιστολή προς τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5589306651174247970
item