Σταϊκούρας: Αύριο θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Πόσοι θα πληρώσουν λιγότερο φέτος

«Εκτιμούμε ότι αύριο θα αναρτηθούν τα εκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ» επεσήμανε τη Δευτέρα (9/5) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης. Όπως μάλιστα επεσήμανε το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ φέτος.

Το 13% των Ελλήνων ιδιοκτητών θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7 με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, υπογράμμισε.

«Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας φέτος, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%. 

Χρήστος Σταϊκούρας

«Ικανοποιητική η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού»

Ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήρισε επίσης ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ωστόσο ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος εκτίμησε ότι θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Από την μέχρι τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος. 

Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023. 

Κλείνοντας ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου όπου και θα ληφθεί η απόφαση.

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Αύριο θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Πόσοι θα πληρώσουν λιγότερο φέτος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2417661418624971768
item