Επίσκεψη Μπόρις Τζόνσον σε Σουηδία και Φινλανδία -Ενόψει των ανακοινώσεων για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Σε Φινλανδία και Σουηδία θα βρεθεί ο Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη, όσο οι χώρες προετοιμάζονται για ανακοινώσεις σχετικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα ταξιδέψει αύριο, Τετάρτη 11 Μαΐου, στη Φινλανδία και τη Σουηδία, δύο χώρες που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν εάν θα ζητήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, με αφορμή και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται ακόμη.

Η ασφάλεια της Ευρώπης το θέμα της επίσκεψης Τζόνσον σε Φινλανδία και Σουηδία

Το θέμα του ταξιδιού αυτού του Βρετανού πρωθυπουργού σε Φινλανδία και Σουηδία «δεν θα είναι μόνο η Ουκρανία αλλά γενικότερα η ασφάλεια της Ευρώπης» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Στηρίζουμε τη δημοκρατική δυνατότητα των χωρών αποφασίζουν για ζητήματα όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ», συνέχισε. «Κατανοούμε τη θέση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, για αυτό ο πρωθυπουργός θα συζητήσει γενικότερα τα θέματα ασφαλείας», είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ το 76% των πολιτών της Φινλανδίας -Την Κυριακή οι ανακοινώσεις της Σουηδίας

Στη Φινλανδία, όπου σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης Yle, το 76% των πολιτών τάσσεται υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο θα ανακοινώσει την Πέμπτη την «προσωπική» άποψή του για το θέμα. Μέχρι το Σάββατο, το αργότερο, θα γίνει γνωστή και η θέση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν.

Στη Σουηδία, που εμφανίζεται πάντως πιο διστακτική από τη Φινλανδία, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα ανακοινώσει την απόφασή του αυτήν την Κυριακή, δέκα ημέρες νωρίτερα απ’ όσο προβλεπόταν αρχικά.

Στην ομιλία του για την Ημέρα της Νίκης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας κατηγόρησε τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας τη Ρωσία ως θύμα. Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι η Ρωσία είναι σε πόλεμο όχι μόνον με την Ουκρανία, αλλά και το ΝΑΤΟ.

epirusblog.gr
5 of 5
Επίσκεψη Μπόρις Τζόνσον σε Σουηδία και Φινλανδία -Ενόψει των ανακοινώσεων για ένταξη στο ΝΑΤΟ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1242248800949056410
item