Ντι Μάιο: «Η ΕΕ πρέπει να δείξει περισσότερο θάρρος για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου»

Περισσότερο θάρρος περιμένει ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την ΕΕ, αναφορικά με το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

«Ως ιταλική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την ενέργεια θεωρούμε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι πολύ πιο θαρραλέα. Τόσο για το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία, όσο και για τον καθορισμό ενός ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος να μπορεί να θέσει ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», δήλωσε χθες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Η τιμή του φυσικού αερίου είναι εκτός ελέγχου και αυτό δεν εξαρτάται από την ποσότητα. Είναι εκτός ελέγχου λόγω του φόβου που προκαλεί ο πόλεμος και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες φυσικού αερίου τους ερχόμενους μήνες», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

«Θέτοντας μια ανώτατη τιμή, θα καταφέρουμε να προκαλέσουμε μια καθοδική πορεία των τιμών και θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, οι οποίες αν δεν πληρώνουν την ενέργεια όσο και οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές» ολοκλήρωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι «η απόφαση αυτή συνεχίζει να μπλοκάρεται μόνον από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο».


epirusblog.gr
5 of 5
Ντι Μάιο: «Η ΕΕ πρέπει να δείξει περισσότερο θάρρος για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4689848185330876643
item