Αίγινα: Εκδρομή ακόμα και μονοήμερη στο πανέμορφο νησί που βρίσκεται μόλις μια ώρα από την Αθήνα

Αν σκέφτεστε να φύγετε το τριήμερο, ή ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή, η Αίγινα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός! Πανέμορφη, γραφική χωρίς να χρειάζεστε μια περιουσία και κυρίως σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα -μόλις μια ώρα. 

Δεν έχετε παρά να μπείτε στον ηλεκτρικό σταθμό με κατεύθυνση προς Πειραιά. 

Σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά σας περιμένει το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, η πανέμορφη Αίγινα, ιδανική ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου!

Αίγινα

Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από όλα, το γραφικό νησί αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις απόδρασης, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να στοιχίζουν από 9 ευρώ.

Φτάνοντας στο λιμάνι της σας καλωσορίζει το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, ενώ τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια, βαμμένα με έντονα χρώματα δίνουν αμέσως το στίγμα του νησιού, που αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828.

Αγαπημένη πολλών καλλιτεχνών, όπως του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος έζησε εδώ μεγάλο χρονικό διάστημα, η πόλη της Αίγινας θα σας μαγέψει.

Αμαξάκια με άλογα βρίσκονται παρατεταμένα κοντά στο λιμάνι, έτοιμα να σας οδηγήσουν σε μια γραφική βόλτα δίπλα στη θάλασσα. 

Αν επιλέξετε το περπάτημα, ανακαλύψτε τα στενά δρομάκια του νησιού, με τα πολυάριθμα καταστήματα και τα εστιατόρια και καφέ με τις λουλουδιασμένες αυλές.

Περπατώντας στην πόλη θα δείτε την Μητρόπολη της Αίγινας, την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην αυλή της οποίας είναι το Εϋνάρδειο σχολείο, η Σχολή των Δασκάλων του περασμένου αιώνα, όπου ορκίστηκε η πρώτη Ελληνική κυβέρνηση μετά την Επανάσταση του 1821.

Η βιβλιοθήκη της Αίγινας βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως και λίγο μετά το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο Νομισματοκοπείο.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού θα δείτε πολλά κειμήλια και αρχαία ευρήματα, όπως αγγεία, αγαλματίδια, επιγραφές και νομίσματα.

Ανακαλύπτοντας την πόλη θα βρείτε και τον Πύργο του Μαρκέλλου, έναν ενετικό πύργο – παρατηρητήριο, που χτίστηκε στο τέλος του 17ου αιώνα. 

Το κτίριο ανακαινίστηκε από τον Πρόκριτο Φιλικό, αγωνιστή και βουλευτή Σπυρίδωνα Μάρκελλο, το 1802 και εκεί στεγάστηκε η πρώτη Ελληνική αντικυβερνητική επιτροπή από το 1826-1828 και για ένα χρονικό διάστημα τα ταμείο του Ελληνικού κράτους.

Σήμερα στον Πύργο του Μαρκέλλου στεγάζονται το Καποδιστριακό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αίγινας και το Κέντρο Κοινωνικού Προβληματισμού “Σπύρος Αλεξίου”.Το ισόγειο του Πύργου, σήμερα χρησιμοποιείται περιστασιακά ως εκθετικός χώρος.

Επιστρέφοντας στο λιμάνι, στο αριστερό του μέρος θα δείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Κολόνας, που πήρε το όνομα του από την μοναδική κολόνα, που υπάρχει εκεί, απομεινάρι του Ναού του Απόλλωνα Δελφινίου.

Κατά μήκος της παραλιακής οδού θα βρείτε πληθώρα επιλογών για φαγητό, καφέ και παγωτό, ενώ τα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης, αλλά και παραδοσιακά προϊόντα θα κερδίσουν την προσοχή σας.

Το μεσημέρι έφτασε και σειρά έχουν η ψαραγορά με τα παραδοσιακά ουζομεζεδοπωλεία της, αλλά και οι ψαροταβέρνες για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Μην φύγετε από το νησί αν δεν προμηθευτείτε τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης, είτε στην παραδοσιακή τους μορφή, είτε ως λικέρ, γλυκό του κουταλιού ή μαστίχα.


epirusblog.gr
5 of 5
Αίγινα: Εκδρομή ακόμα και μονοήμερη στο πανέμορφο νησί που βρίσκεται μόλις μια ώρα από την Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8033779019941646454
item