Γιάννενα: Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια – Έφτασε και η σειρά του Δήμου Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών και άλλοι οκτώ δήμοι της Ηπείρου περιλαμβάνονται στον τρίτο κύκλο του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ξεκινά η διαδικασία για την κατάρτιση και έγκριση εκπόνησης 76 μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) και τριών μελετών Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΠΣ). Ανάμεσά τους είναι τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των δήμων Ιωαννιτών (όλες οι Δημοτικές Ενότητες), Κόνιτσας (Δ.Ε. Αετομηλίτσας, Φούρκας, Διστράτου, Μαστοροχωρίων, Κόνιτσας), Βορείων Τζουμέρκων (Δ.Ε. Καλαρρυτών, Βαθυπέδου, Πραμάντων, Συρράκου, Τζουμέρκων, Ματσουκίου, Κατσανοχωρίων), Φιλιατών (Δ.Ε. Φιλιατών), Πρέβεζας (Δ.Ε. Λούρου), Ζηρού (Δ.Ε. Φιλιππιάδας), Αρταίων (Δ.Ε. Αρταίων, Βλαχερνών, Ξηροβουνίου, Φιλοθέης), Νικ. Σκουφά (Δ.Ε. Πέτα) και Γ. Καραϊσκάκη (Δ.Ε. Ηρακλείας, Γ. Καραϊσκάκη).

Σκοπός του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» είναι η ταχεία ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού για πάνω από το 70% της χώρας-όπου ο σχεδιασμός είτε δεν υπάρχει, είτε είναι παρωχημένος- με ασφάλεια δικαίου, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καθώς και τη βιοποικιλότητα.

«Με την έναρξη του Γ’ κύκλου του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων “Κωνσταντίνος Δοξιάδης”, αγγίζουμε πλέον το 95% του συνολικού στόχου μελετών πολεοδομικού σχεδιασμού, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί με την έναρξη και του τελευταίου Δ΄ κύκλου. 

Ποτέ στο παρελθόν από σύστασης του ελληνικού κράτους δεν έχει προϋπάρξει σε τέτοιο σύντομο χρονικό διάστημα, σε τέτοια μεγάλη έκταση και με τέτοια χρηματοδότηση, αντίστοιχος πολεοδομικός σχεδιασμός. 

Εργαζόμαστε συστηματικά, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, με όλο τον τεχνικό κόσμο και την Αυτοδιοίκηση για να φέρουμε εις πέρας αυτόν τον πολύ υψηλό εθνικό στόχο. 

Καλώ το επιστημονικό προσωπικό της χώρας να συμμετάσχει και να επιδείξει υψηλό επαγγελματισμό. Δεν περισσεύει κανένας. Αυτό το μεγάλο στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο κ. Ταγαράς.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια – Έφτασε και η σειρά του Δήμου Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6620268997002006311
item