Γιάννενα: Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων - Ζήτησαν μείωση των δημοτικών τελών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ιωαννιτών προχώρησε σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μαζί με εκπροσώπους 35 συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και άλλους φορείς, διεκδικώντας γενναία μείωση τώρα των δημοτικών τελών ως μέτρο προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια.

Η παράσταση διαμαρτυρίας είναι μία από τις κοινές δράσεις που αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε το εργατικό κέντρο με τους φορείς του νομού πριν το Πάσχα ώστε να συντονιστεί ο αγώνας του Γιαννιώτικου λαού για μέτρα ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος, προστασίας από την ακρίβεια και απεμπλοκής της χώρας από τον πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ιωαννιτών έχει επιβάλει τα ακριβότερα ανταποδοτικά τέλη σε όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα για την αποκομιδή των σκουπιδιών και τον οδοφωτισμό. 

Μία λαϊκή οικογένεια για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων πληρώνει τουλάχιστον 100 ευρώ στο δήμο το χρόνο, ενώ ένας αυτοαπασχολούμενος για ένα μαγαζί 60 τετραγωνικών θα πληρώσει τουλάχιστον 210 ευρώ το χρόνο χωρίς να υπολογίζονται όλα τα άλλα δημοτικά τέλη και χαράτσια. 

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει στην ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες στις 4 από τις 5 δημοτικές ενότητες του δήμου Ιωαννιτών, ενώ για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού με LED επέλεξε τη σύμπραξη δημοσίου ιδιωτικού τομέα για να μπουκώσει με ζεστό χρήμα την ανάδοχο τεχνική εταιρεία.

Στο αίτημα των συνδικαλιστών να συναντηθούν με το Δήμαρχο και να εκθέσουν τα αιτήματα τους, εισέπραξαν την άρνηση του, προβάλλοντας γελοίες προφάσεις για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. 

Μάλιστα απαίτησε να συναντηθεί με μόνο 2 εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων την ώρα που καθημερινά συναντάται με πολυμελείς αντιπροσωπείες ανάμεσα σε αυτούς και επιχειρηματιών. 

Αντίστοιχη άρνηση εισέπραξαν οι συνδικαλιστές στην αντιπρόταση τους να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο έξω από το δημοτικό μέγαρο.

Ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της πόλης πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι αν ο δήμαρχος ήταν να συναντηθεί με εκπροσώπους επιχειρηματιών θα το είχε πράξει αμέσως.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενταθεί ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας, ενώ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των Γιαννιωτών στη συγκέντρωση σήμερα 7 μ.μ. στην πλατεία της Ανατολής, στην παράσταση διαμαρτυρίας την επόμενη Τετάρτη 11/5 10 π.μ. στη ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Τέλος σχολίασε τις τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη μείωση στην τιμή του ρεύματος υποστηρίζοντας ότι δεν απαντούν στις διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος αφού την ενεργειακή ακρίβεια πάλι καλείται να την πληρώσει ο λαός, είτε ως πελάτης μέσα τους λογαριασμούς, είτε ως φορολογούμενος από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

«Εδώ και τώρα πρέπει να επαναλειτουργήσουν όλοι οι λιγντιτικοί  σταθμοί, να σταματήσει η ρήτρα αναπροσαρμογής, να σταματήσει το χρηματιστήριο ρύπων και φυσικά η χώρα μας να αποσυρθεί από τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία για να έχουμε φθηνό φυσικό αέριο. 

Αυτές είναι οι λύσεις ώστε να έχουν τώρα φτηνή ενέργεια τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις» τόνισε εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του εργατικού κέντρου να εντείνει τις προσπάθειες για τη δικαίωση των αιτημάτων του Γιαννιώτικο λαού.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων - Ζήτησαν μείωση των δημοτικών τελών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2738019417167970872
item