Χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού στο Ηράκλειο - Τρεις συλλήψεις

Τρεις ημέρες κράτησαν οι ευρείες επιχειρήσεις του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την καταπολέμηση της διακίνησης «μαϊμού» προϊόντων σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, όπου βρέθηκε ακόμη και εργαστήριο για την πλαστογράφηση σημάτων γνωστών εταιρειών και συνελήφθησαν τρεις έμποροι.

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, με ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούν οι τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, δυο άνδρες και μια γυναίκα. 

Στον αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του ενός άνδρα βρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό για την εντύπωση σημάτων, που αποτελείτο από έναν φορητό υπολογιστή, έναν εκτυπωτήτρεις θερμικές πρέσες για την εντύπωση σημάτων σε καπέλα, ποτήρια και μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμάτων και απομιμητικά προϊόντα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, κατασχέθηκε και ένα πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα του που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και αντιμετωπίζει πρόσθετη κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.Hrakleio-maimoudes_2

Hrakleio-maimoudes3
Hrakleio-maimoudes6

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, κατασχέθηκαν συνολικά 22.647 "μαϊμού" προϊόντα, κυρίως υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια και άλλα είδη, που έφεραν πλαστά σήματα όμοια με αυτά επωνύμων εταιρειών. 

Το συνολικό ύψος της ζημιάς σε βάρος των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα εμπορικά σήματα, υπολογίζεται σε πάνω από 4.000.000 ευρώ!

Hrakleio-maimoudes4
Hrakleio-maimoudes5
Σε βάρος των δραστών που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και ενός ακόμη Έλληνα που δεν εντοπίστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη, ενώ το κλιμάκιο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. τους επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 170.750 ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
Χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού στο Ηράκλειο - Τρεις συλλήψεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8125064260121059062
item