“Σφαλιάρα” από Αθήνα σε Τουρκία μέσω ΝΑΤΟ-Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών στα τουρκικά παράλια;

Οι Τούρκοι ζήτησαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ να μην συμπεριληφθούν 23 ελληνικά νησιά λόγω παρουσίας ελληνικών δυνάμεων!

Υπάρχει χοντρό τουρκικό παρασκήνιο τελικά, πίσω από την άσκηση του ΝΑΤΟ Tiger Meet-2022, αφού η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα,  ότι “η Τουρκία προειδοποίησε τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμπεριφορά της Αθήνας.

Στην άσκηση αυτή του ΝΑΤΟ που διοργανώνει η Ελλάδα επρόκειτο να συμμετάσχει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πριν από κάθε άσκηση, η χώρα υποδοχής διενεργεί τεχνική μελέτη της υλοποίησης της άσκησης και την αποστέλλει στους συμμετέχοντες.

Στο έγγραφο που έλαβε η Τουρκία φέτος, ανέφερε ότι 23 ελληνικά νησιά “που είχαν τεθεί σε μη στρατιωτικό καθεστώς βάσει των Συνθηκών της Λωζάνης και του Παρισιού” συμπεριλήφθηκαν επίσης στην περιοχή ασκήσεων.

Η Ελλάδα όρισε την περιοχή της ασκήσεως αυξάνοντας τον εναέριο χώρο της από τα 6 10 μίλια», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και γαλλικές πηγές, και όπως  αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων AFP, “τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι το ελληνικό γενικό επιτελείο ενημερώθηκε για την απόφαση της Άγκυρας να μην συμμετάσχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ στις 22 Απριλίου”.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι υπήρξε χοντρή διαφωνία των Τούρκων με την ελληνική πλευρά για το περιεχόμενο της άσκησης.

“Οι «σκόπιμες» προσθήκες των Ελλήνων επιτελών, ώθησαν την τουρκική αεροπορία να ζητήσει «τροποποιήσεις» από την ελληνική πλευρά, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν, αφού η Ελλάδα χειραγωγεί το ΝΑΤΟ για τα πολιτικά της συμφέροντα», ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν μέσω ασκήσεως του ΝΑΤΟ, να περάσουν την παράλογη και ύποπτη απαίτηση τους περί αποστρατικοποιήσεως των νησιών μας, κάτι που δεν αποδέχθηκε η συμμαχία και οι ΗΠΑ κατ’επέκταση.

Τουρκικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών θα αναπτυχθούν στα τουρκικά παράλια;

Ο τουρκικός τύπος παρουσίασε σήμερα το σύστημα VURAL (REDET-II), που αναπτύχθηκε από την ASELSAN χρησιμοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε από το σύστημα KORAL Electronic Warfare (EW), δημιουργώντας όπως αναφέρει έναν πολλαπλασιαστή δύναμης για την τουρκική πολεμική αεροπορία στο ηλεκτρονικό φάσμα.

Το τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε με έμφαση ότι “ τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στην εξουδετέρωση των εχθρικών συστημάτων αεράμυνας (ραντάρ) στη Συρία”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντιπτέραρχος Beyazıt Karataş ζήτησε την "επέμβαση" των S-400:

«Επαναλαμβάνω τη σύστασή μου ενάντια στα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Θα ήταν σκόπιμο να μεταφερθούν οι S-400 στο Αιγαίο, στην περιοχή της Σμύρνης. Είναι επίσης ασφαλές και οικονομικό. Τα ελληνικά αεροπλάνα που θα πετάνε θα κλειδώνουν αμέσως από το  ραντάρ S-400 ».

Τι κάνει το τουρκικό σύστημα VURAL (REDET II).

Το τουρκικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που αναπτύχθηκε από την ASELSAN, και διαθέτει ένα σύστημα ραντάρ που είναι ενσωματωμένο σε στρατιωτικά οχήματα και μπορεί να λειτουργεί σε μια ευρεία ζώνη συχνοτήτων.

Κύρια αποστολή του  είναι να τυφλώνει τα εχθρικά ραντάρ, να διακόπτει την επικοινωνία και να θέτει  άλλα ηλεκτρονικά συστήματα εκτός λειτουργίας.

Αναφέρεται ότι η εμβέλεια του συστήματος είναι περίπου 200 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα περιέχει πολλές τακτικές και στρατηγικές πληροφορίες για το πεδίο της μάχης.

Το σύστημα ραντάρ που διαθέτει είναι ενσωματωμένο σε στρατιωτικά οχήματα στην ξηρά, στον αέρα και τώρα και στη θάλασσα, λειτουργώντας σε μια ευρεία ζώνη συχνοτήτων.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «οπλικό σύστημα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου», με βεληνεκές 200 χιλιόμετρα και λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -30 έως 50 βαθμούς Κελσίου και υγρασία έως 95%.

Αποτελείται από 2 οχήματα 8χ8. Το ένα φέρει το Electronic Radar Support (ES) και το άλλο το Multi Radar Electronic Attack (EA).

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό σύστημα άμυνας και επίθεσης ταυτόχρονα. 

Σχεδιάστηκε για να εντοπίζει-ανιχνεύει, αναλύει αυτόματα, δημιουργώντας τράπεζα πληροφοριών και να μπλοκάρει-παρεμβάλει άμεσα τα σήματα των εχθρικών ραντάρ εδάφους-αέρος-θαλάσσης.

Μιλάμε για ένα πιθανότατο σενάριο που στόχο την ελληνική πολεμική αεροπορία, και τα νησιά μας, για το οποία τόσο πολύ κόπτονται οι Τούρκοι ειδικά όλο αυτό το διάστημα, που μόνο τυχαίο δεν είναι.

epirusblog.gr
5 of 5
“Σφαλιάρα” από Αθήνα σε Τουρκία μέσω ΝΑΤΟ-Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών στα τουρκικά παράλια;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5574244061355064337
item