Γιάννενα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις πραγματοποίησαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» κατά τον μήνα Μάιο.

Οι μικροί μαθητές του 8ου Βρεφονηπιακού Σταθμού επισκέφτηκαν το Μουσείο Παπαγιάννη στο Ελληνικό και τα νήπια είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αξιόλογα έργα του δημιουργού και να παρατηρήσουν ότι τα περίτεχνα αυτά έργα είναι συνδυασμένα και στολισμένα με ανακυκλώσιμα υλικά συνδυάζοντας έτσι και το project που είχαν πραγματοποιήσει στον Σταθμό τους με θέμα: «Ανακύκλωση- Αγαπώ την φύση».

Έπειτα περιπάτησαν στο πευκόδασος του χωριού Λάζαινα κατασκευάζοντας και τοποθετώντας ταΐστρες για τα πουλιά. Ήταν μια επίσκεψη που στόχο είχε να παρατηρήσουν οι μαθητές έργα που μιλούν για τον τόπο μας και την ιστορία μας αλλά και να αφουγκραστούν την φύση.

Παράλληλα ο 6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση όπου τα παιδιά φύτεψαν λουλούδια στον αύλειο χώρο του Σταθμού δημιουργώντας ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Παράλληλα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πευκόδασος και στο πάρκο αναψυχής στα Λάζαινα καθώς και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Σχολείο του Δάσους και η εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου».

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μικροί μαθητές να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα του δάσους για τον άνθρωπο, να περιγράψουν ποιες είναι οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, ποιοι κίνδυνοι απειλούν την ισορροπία του καθώς και τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για την προστασία του.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις πραγματοποίησαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» κατά τον μήνα Μάιο.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5769334743361081321
item