Σοφία Παυλίδου για Μάνο Παπαγιάννη: «Τον έχω συγχωρήσει, σήμερα δεν θα τολμούσε κάποιος να σηκώσει χέρι»

Η Σοφία Παυλίδου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» το πρωί της Κυριακής 29/5 και, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε από τη Σίσσυ Χρηστίδου σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού της από τον Μάνο Παπαγιάννη και την αναβολή της δίκης για τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, η βία που έχεις υποστεί καταγράφεται και στο σώμα σου και τη ψυχή σου κι αφήνει ένα τραύμα. Αυτό οφείλεις να το μετασχηματίσεις γιατί αν μείνει τραύμα, δεν θα σε βοηθήσει καθόλου στη ζωή σου. 

Μπήκα στη διαδικασία να δω γιατί μου συνέβη αυτό, γιατί όλα για κάποιο λόγο γίνονται, και πώς θα πάρω το καλό. 

Πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις κάτι καλό από οτιδήποτε σου έχει συμβεί, αρκεί να μετακινηθείς. Καθώς έχουν περάσει τα χρόνια, έχω κάνει αυτόν το μετασχηματισμό κι είμαι πολύ καλά» είπε αρχικά η Σοφία Παυλίδου.

«Όταν όμως πλησιάζει η μέρα του δικαστηρίου, οφείλεις να θυμηθείς όλο το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια γιατί θα το περιγράψεις στο δικαστήριο. 

Αυτό είναι ανώδυνο, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συναδέλφους μου, που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν… Θέλω να ευχαριστήσω και την Κόνι Μεταξά, και τον Σωτήρη Καλυβάτση, και τη Ρέα Τουτουντζή,  που ήταν εκεί στο δικαστήριο. 

Είναι οι μάρτυρές μου. Και την Κάτια Νικολαΐδου, που δεν ήταν στο συμβάν αλλά έχει να περιγράψει μία δική της εμπειρία από το παρελθόν με τον ίδιο άνθρωπο.

Τον Νοέμβριο, που θα γίνει η επόμενη δικάσιμος, θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη να γίνει το δικαστήριο για να κλείσει ο κύκλος και να το αφήσω πίσω μου. Οι μάρτυρές μου ήταν από την αρχή μαζί. 

Από την αντίθετη πλευρά υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι, που υποστήριξαν τον θύτη χωρίς κι αυτοί να είναι μπροστά στο περιστατικό. Δεν ήταν καλή συνθήκη τότε. Θέλω να πιστεύω ότι πια δεν θα τολμούσε κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, να σηκώσει χέρι…

Εννοείται πως τον έχω συγχωρέσει, πώς θα προχωρήσω αν κρατώ κακία; Κάποιος που φτάνει να κάνει κάτι τέτοιο από κάπου έχει επηρεαστεί και πρέπει να το δει… Το να ξεσπάει μπροστά σε συνανθρώπους του, οφείλει ναι. 

Όλοι οι άνθρωποι πονεμένοι είμαστε. Δεν ζητάω κάτι. Το δικαστήριο είναι απλά μία δικαίωση.

Θέλω να πιστεύω ότι με το #metoo έχουν αλλάξει πράγματα» συμπλήρωσε η Σοφία Παυλίδου μιλώντας στο Mega.

epirusblog.gr
5 of 5
Σοφία Παυλίδου για Μάνο Παπαγιάννη: «Τον έχω συγχωρήσει, σήμερα δεν θα τολμούσε κάποιος να σηκώσει χέρι»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4967983342587756762
item