Μπάιντεν: Ανακοίνωσε το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία -«Τα κονδύλια εξαντλήθηκαν»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Το πακέτο περιλαμβάνει επιπλέον πυρομαχικά πυροβολικού, ραντάρ και άλλον εξοπλισμό, ωστόσο προειδοποίησε ότι τα στρατιωτικά κονδύλια για το Κίεβο «έχουν πρακτικά εξαντληθεί».

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, η αξία της νέας στρατιωτικής βοήθειας ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό.

Ο Μπάιντεν ζήτησε παράλληλα από το Κογκρέσο να εγκρίνει τα κονδύλια 33 δισεκ. δολαρίων για να δοθεί βοήθεια στο Κίεβο, κάτι που όπως είπε «απαιτείται για την ενίσχυση της Ουκρανίας στο πεδίο των μαχών και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Πυρομαχικά για Howitzer στην Ουκρανία

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, το νέο πακέτο πιθανότατα θα περιλαμβάνει και πυρομαχικά για αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Ενδεχόμενο για νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν

Στο πλαίσιο της στήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν έχει πρόσφατα δηλώσει πως η χώρα του είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτήν την εβδομάδα, για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε.


epirusblog.gr
5 of 5
Μπάιντεν: Ανακοίνωσε το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία -«Τα κονδύλια εξαντλήθηκαν»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3793017484206138964
item