Ντόρα Μακρυγιάννη: Η εξομολόγηση για την κακοποιητική σχέση, που βρισκόταν - «Είχα αυτοκτονικές τάσεις»

Για την κακοποιητική σχέση, στην οποία βρισκόταν, τη δυσάρεστη εμπειρία της, αλλά και τα άτομα που τη βοήθησαν μίλησε η Ντόρα Μακρυγιάννη.

Η ηθοποιός μοιράστηκε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κι εξέφρασε στο κοινό της τα συναισθήματά της. Επιπλέον, θέλησε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους διαδικτυακούς της φίλους.

«Με βλέπετε τώρα που κρατάω μια στάση απέναντι σε αυτή την ιστορία και είμαι πιο θετική και φωτεινή. 

Μιλάω γι' αυτό με περισσότερη άνεση και δύναμη. Κι αυτό συμβαίνει, γιατί μιλάμε για αυτό τόσα χρόνια μετά», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός κι εξήγησε πως η σχέση αυτή ξεκίνησε, ενώ εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Όπως ανέφερε, διήρκησε δύο χρόνια.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, είχε φτάσει να έχει κατάθλιψη, αλλά και αυτοκτονικές τάσεις. Υπήρξαν όμως, άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό της.

«Έχω υπάρξει καταθλιπτική, έχει τύχει να μη θέλω να ανοίξω το παντζούρι για να με δει ο ήλιος. Έχω φτάσει, όταν όλη αυτή η κατάσταση διαιωνιζόταν, να έχω αυτοκτονικές τάσεις, γιατί πίστευα ότι δεν μπορώ να βάλω στοπ σε αυτό που συμβαίνει και το μυαλό μου πήγαινε σε αυτή τη “λύση”. 

Ευτυχώς όμως, υπήρξαν άνθρωποι που με βοήθησαν πολύ. Έχω υπάρξει σε συνεδρίες που μου έδιναν χάπια. Βρήκα τη δύναμη όμως και είπα ότι δεν γεννήθηκα έτσι και δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δεν θέλω να πάρω φαρμακευτική αγωγή, είναι μέσα μου κι βρήκα τη δύναμη. Εγώ το έκρινα έτσι», δήλωσε.

«Ξέρω τι σημαίνει να κυκλοφορείς στον δρόμο και να φοβάσαι. Να βγαίνεις από το σπίτι και να νομίζεις ότι σε παρακολουθούν. Να φοβάσαι με ποιον να μιλήσεις, αν θα μιλήσεις, αν θα το μάθει, επειδή μίλησες. Τι σημαίνει να φοβάσαι πώς θα ντυθείς, γιατί μπορεί αυτό να κριθεί, γιατί μάλλον μιλάμε για μια ζήλεια, η οποία είναι μη ελέγξιμη. 

Ξέρω τι σημαίνει να σου βγαίνουν διαταραχές άγχους, με ό,τι αυτό σημαίνει. Ταχυκαρδίες, έντονους παλμούς, εφίδρωση, κρίσεις πανικού, να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, να βλέπεις συνεχώς εφιάλτες. Όλα αυτά τα ξέρω και γι’ αυτό μπορώ να σε καταλάβω και δεν το λέω με ελαφριά την καρδιά. Πάλεψα πάρα πολύ για αυτό», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Τέλος, κατέληξε σε ένα μήνυμα που θέλησε να στείλει σε όλους. Συγκεκριμένα, ενθάρρυνε τους ακόλουθούς της να βρουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους και να μην περιμένουν ποτέ τίποτα από κανέναν.

«Τη δύναμη αυτή την έχεις μέσα σου. Μην περιμένεις από κανέναν να σου πει ότι έχεις τη δύναμη και ότι μπορείς να το ξεπεράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας ή μπορεί και να μην υπάρχουν, που μας αγαπάνε, που θέλουν να μας βοηθήσουν. 

Μην περιμένεις ποτέ από κανέναν τίποτα, γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο ιδεατά φτιαγμένος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να είμαι σε έναν δημόσιο χώρο, να είμαι σε μια πολυκατοικία απέναντι, να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και κανένας να μην κατεβαίνει να βοηθήσει, τουλάχιστον να φέρει την αστυνομία», είπε κλείνοντας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ντόρα Μακρυγιάννη: Η εξομολόγηση για την κακοποιητική σχέση, που βρισκόταν - «Είχα αυτοκτονικές τάσεις»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2702383118509168174
item