Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ: Εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Στα «στοιχήματα» της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο κλείσιμο του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά, ύστερα από την αναγκαστική απομάκρυνσή μας λόγω της πανδημίας. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας. Συνάντησα και πάλι από κοντά συμμαχητές και φίλους απ’ όλη τη χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στους υποστηρικτές και μέλη της ΝΔ που ταξίδεψαν από την περιφέρεια. «Επιτρέψτε μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ταξίδεψαν από μακριά, από τον τόπο τους. Από τον Έβρο και την Κρήτη, έως τα Γιάννενα και τη Ρόδο. Σας χειροκροτώ ξεχωριστά και σας ευχαριστώ. 

Εσείς είστε η Νέα Δημοκρατία, εσείς κάνατε αυτή την παράταξη τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά δύναμη σε όλη την Ευρώπη. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό τον αγώνα για την ανόρθωση της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ κατάφερε να μείνει «όρθια ακόμα και όταν κλονίζονταν παραδοσιακές εκλογικές δυνάμεις. 

Περάσαμε κι εμείς από δύσκολες στιγμές. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο 40% γιατί ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Δεν πάψαμε ποτέ να βρισκόμαστε εκεί που λέει και το σύνθημά μας, δίπλα σε κάθε πολίτη».

Μητσοτάκης: Εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εθνικός στόχος μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας μας από την τελευταία φάση της ενισχυμένης εποπτείας. 

Να κλείσει αυτό το δραματικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από μια δεκαετία. Εντός 2023 να πετύχουμε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα», είπε προσθέτοντας ότι μέσα στον επόμενο χρόνο οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης θα ενισχύσουν την απασχόληση.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η Υγεία, η αναγέννηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, αλλά και η Παιδείας, με νέο νομοσχέδιο για ανοικτά πανεπιστήμια». Ακολούθως μίλησε για την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας και της Ευρώπης:

«Οι εξελίξεις θέλουν πλέον την Ελλάδα διεθνή κόμβο, γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων, και ταυτόχρονα παραγωγό ενέργειας, είτε από ΑΠΕ είτε από υδρογονάνθρακες. Και η Ελλάδα θα αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει»

«Πυρά» σε ΣΥΡΙΖΑ και λαϊκιστές

Αναφερόμενος σε όσα ακούγονται από την αντιπολίτευση για τα μέτρα για την ενέργεια ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονται και οι λαϊκιστές ξεχνούν αμέσως όσα έταζαν. Είναι κάτι που το ζήσαμε και πληρώσαμε. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε, δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε»

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ:epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ: Εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6145482149436021397
item