Πώς να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να σκέφτεται θετικά

Οι θετικές σκέψεις δίνουν αληθινή αξία στη ζωή των ανθρώπων και τους βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες που μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από ένα χαμόγελο.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι επιβεβαίωση!

Οι επιβεβαιώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως έμπνευση, καθώς και ως καθημερινές υπενθυμίσεις. Χρησιμεύουν επίσης για να εστιάσουμε την προσοχή στους στόχους όλη την ημέρα μας.

Ο εγκέφαλός μας προσαρμόζεται διαρκώς και επανασυνδέεται με νέες σκέψεις αν τον προγραμματίσουμε να σκέφτεται διαφορετικά - όσο περίεργο και να σου φαίνεται, γίνεται. 

Οι σκέψεις, οι συνήθειες και οι συμπεριφορές μας επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία. Εάν επαναλαμβάνονται με συνέπεια και αρκετά συχνά, δημιουργείται μια ισχυρή σύνδεση που ονομάζεται νευρική οδός.

Δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να αλλάζετε τον εγκέφαλό σας και να δημιουργείτε πιο θετικές σκέψεις που θα σας καθορίσουν.

  • Εξασκηθείτε στην επιβεβαίωση του εαυτού σας κάθε μέρα, λέγοντας μια συγκεκριμένη φράση από μέσα σας, πχ. «Θα πετύχω στις εξετάσεις».
  • Ξεκινήστε να το λέτε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  • Δοκιμάστε να το πείτε στον εαυτό σας μόλις ξυπνήσετε και πέσετε στο κρεβάτι, για παράδειγμα.
  • Επαναλάβετε κάθε επιβεβαίωση περίπου 10 φορές όσο περνούν οι μέρες.
  • Πείτε το δυνατά! Ακούστε τον εαυτό σας να το λέει, εστιάζοντας στις λέξεις καθώς φεύγουν από το στόμα σας. Όπως τα λέτε, πιστέψτε τα ότι είναι αληθινά.
  • Ζητήστε από ένα έμπιστο αγαπημένο σας πρόσωπο να σας βοηθήσει! Το να ακούτε κάποιον άλλο να επαναλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις σας μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την πίστη σας σε αυτές.
epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να σκέφτεται θετικά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5934043695058883865
item