Το βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε καθημερινά αν δουλέυετε από το σπίτι

Ακολουθώντας την γενική οδηγία του Υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι τους.

Ωστόσο το γεγονός ότι μοιράζεσαι εργασιακό και προσωπικό χώρο καθιστούν συχνά την κατάσταση πιο δύσκολη και πολλές φορές καταλήγεις να δουλεύεις περισσότερο αποδίδοντας όμως λιγότερο. 

Μάλιστα πολλές φορές νιώθεις ότι δουλεύεις όλη την ημέρα.

Αν μένεις σε μικρό σπίτι και δεν έχεις ένα δωμάτιο που είναι «το γραφείο σου», τότε σου έχουμε το ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν τελειώνεις τη δουλειά. Κι αυτό είναι, να μαζεύεις!

Και όμως, το να αφιερώνεις μερικά λεπτά ώστε να κάνεις ένα μικρό συμμάζεμα των αντικειμένων θα σε βοηθήσει να βάλεις ένα πιο ορατό τέλος στην εργασιακή σου ημέρα και να χαλαρώσεις.

Μετά το δύσκολο μίτινγκ λοιπόν και αφού έχεις τελειώσει με τα deadlines σου, όταν κλείσεις το λάπτοπ σου αφιέρωσε λίγα λεπτά να μαζέψεις τα ημερολόγια, τα χαρτάκια σημειώσεων, το mouse σου και όλα τα υπόλοιπα.

Με αυτόν τον τρόπο το μυαλό σου θα πάρει το μήνυμα πως «η δουλειά τελείωσε» και θα αρχίσεις να χαλαρώνεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό γιατί πλέον δεν κλείνεις την πόρτα του γραφείου σου και πας στο σπίτι σου, αλλά απλά κλείνεις το καπάκι του λάπτοπ και μεταφέρεσαι στον καναπέ.

Συμμάζεψέ τα τακτοποίησέ τα σε μία γωνιά. Μπορείς να έχεις ένα αποθηκευτικό κουτί δίπλα σου, ώστε όταν τελειώσεις με τη δουλειά να βάλεις τα πάντα εκεί μέσα και με αυτόν τον τρόπο να μην κυνηγάς τα στυλό που κυλούν από το τραπέζι. Αγόρασε το δικό σου work box που θα σηματοδοτεί την έναρξη αλλά και το τέλος της δουλειάς σου.

epirusblog.gr
5 of 5
Το βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε καθημερινά αν δουλέυετε από το σπίτι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6577283712758336530
item