Πρέβεζα: Τις ανασκαφικές εργασίες στη Βασιλική Αλκίσωνος ενέκρινε η Υπουργός Πολιτισμού

Την έγκριση εκτέλεσης του υποέργου ανασκαφικών εργασιών στο πλαίσιο της αποκατάστασης της πύλης εισόδου στη Βασιλική Β’ (Αλκίσωνος) Νικόπολης Πρέβεζας, υπέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το υποέργο ανασκαφικής διερεύνησης-τεκμηρίωσης της περιοχής όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις έχει προυπολογισμό 56.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι ήδη εντοπίστηκε ήδη προγενέστερη φάση (τοιχίο ρωμαϊκής περιόδου) σε τομή που πραγματοποιήθηκε στην πύλη για τις ανάγκες της εκπόνησης των μελετών, η ανασκαφική έρευνα είναι απαραίτητη για την αποκάλυψη όλων των δεδομένων που αφορούν το εν λόγω οικοδόμημα.

Ωστόσο η εν λόγω ανασκαφή αντιμετωπίζει επιπλέον δυσκολίες που σχετίζονται την ύπαρξη υποστρώματος και κατά τόπους μαρμαροθετημάτων στον κυρίως ναό και του συντηρημένου από τη δεκαετία του 1970 ψηφιδωτού στον νάρθηκα.

Σε κάθε περίπτωση η πορεία της ανασκαφικής έρευνας θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα και τις εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείο Πολιτισμού ενώ θα τροποποιείται ανάλογα με τις συνθήκες και τις εργασίες.

Οι εργασίες του υποέργου περιλαμβάνουν: καθαρισμό ψηφιδωτών επιφανειών, απομάκρυνση χλωρίδας κλπ., ανασκαφική έρευνα, άμεσες σωστικές επεμβάσεις στη Βασιλική Β ́, αρχαιολογική, φωτογραφική τεκμηρίωση και σχεδιαστική αποτύπωση, οργάνωση εργοταξίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Τις ανασκαφικές εργασίες στη Βασιλική Αλκίσωνος ενέκρινε η Υπουργός Πολιτισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3846297136276502524
item