Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Αποδείχθηκε πλήρως το επωφελές της, δήλωσε ο Δένδιας

Κλείνοντας την 12ωρη συζήτηση στη Βουλή ο υπουργος Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ως σημαντική εξέλιξη το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση απέφυγε να απαντήσει εαν θα προσβάλει την Συμφωνία σε περίπτωση που μελλοντικά αναλαβει και πάλι την εξουσία.

«Έλλειψαν από την αίθουσα οι χαρακτηρισμοί και η οξύτητα που είδαμε σε αντίστοιχες συνεδριάσεις στο παρελθόν. Πρέπει να κρατήσουμε δύο πράγματα. 

Αποδείχθηκε πλήρως το επωφελές της συμφωνίας αυτής για το εθνικό συμφέρον και υπάρχει βασικό κριτήριο για το συμπέρασμα αυτό. Στην πρόκληση του πρωθυπουργού στην αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει αν θα καταγγείλει τη συμφωνία, η αντιπολίτευση αντιπαρήλθε την πρόκληση. 

Μίλησε γι’ αυτά που δεν ενοχλούν. Αν στο μέλλον μια κυβέρνηση καταφέρει κάτι καλύτερο θα είμαστε ευτυχείς. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόθεση καταγγελίας δείχνει το επωφελές», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

Ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών  αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ευχαριστώντας τους για τη θετική ψήφο. «Περισσότερο απ’ όλα ευχαριστώ την ΚΟ της ΝΔ το στήριγμα της κυβέρνησης γιατί σε όλες τις δύσκολες ώρες αυτά τα τρία χρόνια ήταν πάντα το στήριγμά μας», ειπε κλείνοντας την ολιγόλεπτη παρέμβασή του.

epirusblog.gr
5 of 5
Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Αποδείχθηκε πλήρως το επωφελές της, δήλωσε ο Δένδιας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3065252629182880332
item