Θεσπρωτία: Να ανοίξουν τουριστικές διαδρομές Θεσπρωτίας-Αλβανίας

Με αφορμή το γεγονός ότι τα «θεμέλια» για την υλοποίηση κοινών δράσεων, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη έθεσαν οι τουριστικοί και επιχειρηματικοί φορείς των Ιωαννίνων και του Αργυροκάστρου, στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αλβανίας, και η Θεσπρωτία πρέπει να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων των νέων γραφείων του Επιμελητηρίου Αργυροκάστρου, που αδελφοποιήθηκε με το Επιμελήριο Ιωαννίνων,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον τουρισμό, όπου εκτός των δυο Επιμελητηρίων συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Δυρραχίου, επιχειρηματίες του κλάδου τουρισμού, καθώς και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα. 

Η συνάντηση αυτή είχε ως επίκεντρο το μήνυμα «Δύο χώρες, μία τουριστική διαδρομή», όπως το έθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργυροκάστρου Μαξίμ Χότζα, ο οποίος κάλεσε την ελληνική πλευρά να καταθέσει τη δική της στρατηγική και δράσεις, ώστε από κοινού να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν των δύο περιοχών, που περιλαμβάνει το Αργυρόκαστρο, τη Δρόπολη, τη Φοινίκη, το Τεπελένι, την Κλεισούρα, την Πρεμετή, και ολόκληρο τον νομό Ιωαννίνων.

Κάτι ανάλογο οφείλει να γίνει συστηματικά και οργανωμένα και στη Θεσπρωτία. 

Με την ενεργητική συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αλλά και των ξενοδόχων του νομού.

Οι Άγιοι Σαράντα είναι κοντά στη Θεσπρωτία και μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικές σχέσεις.

Στην περίπτωση των Ιωαννίνων για τον συντονισμό όλων των δράσεων αποφασίστηκε να συσταθεί διακρατική επιτροπή υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου. 

Παρόμοια επιτροπή μπορεί να συσταθεί και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με το Επιμελητήριο Αυλώνας, για παράδειγμα και η οποία θα καθορίζει τις δράσεις του τουριστικού marketing.

Επίσης θα αποφασίζει για τη διασφάλιση των χρηματικών πόρων είτε με συνδρομές των μελών της είτε με την συμμετοχή της ευρωπαϊκά προγράμματα (Interreg, Adrion κ.λπ).

Με την προτεινόμενη στρατηγική και δράσεις θα τονωθεί έντονα η αμφίδρομη ροή των επισκεπτών από Αλβανία για Θεσπρωτία.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει επισκεψιμότητα και διαμονές, οι οποίες στόχος πρέπει να είναι να διευρυνθούν με κοινά τουριστικά πακέτα και συνέργειες.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Να ανοίξουν τουριστικές διαδρομές Θεσπρωτίας-Αλβανίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8442948477843568325
item