Θεσσαλονίκη: Καταστροφές στον χώρο του ΑΠΘ που ήταν το «Στέκι στο Βιολογικό»

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από αγνώστους στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας στο ΑΠΘ, όπου ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες η πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης, στον χώρο που στεγαζόταν επί 34 χρόνιο η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κρατώντας βαριοπούλες δεκάδες άτομα κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους. 

Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

«Υπάρχει σημαντική καταστροφή σε δημόσια περιουσία και δρομολογούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.

Το έργο αυτό, η δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα. 

Το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. 

Απέναντι στον φορολογούμενο, την πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που έχουν εμπιστευτεί το μέλλον τους σε μας, λογοδοτούμε όσοι υπηρετούμε το ΑΠΘ, από κάθε θέση ευθύνης. 

Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας. 

Η βιβλιοθήκη θα γίνει και έχω εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Καταστροφές στον χώρο του ΑΠΘ που ήταν το «Στέκι στο Βιολογικό»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3871390592538717726
item