Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Κατάθεση τροπολογίας τον Ιούνιο

Την αυλαία του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με την κατάργηση του θεσμού να γίνεται με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέπεται σε μια εμπορική επιχείρηση να θέτει σε προσφορά για όσες φορές θέλει, όλο τον χρόνο, το σύνολο των κωδικών που διαθέτει, έναντι του περιοριστικού όρου που ισχύει σήμερα, βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται οι προσφορές να υπερβαίνουν το 50% των κωδικών που διαθέτει μια εμπορική επιχείρηση.

Η απόφαση για κατάργηση του θεσμού ελήφθη έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις του εμπορικού κόσμου καθώς οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως υποστηρίζουν,  έχει αποδειχθεί ότι κάθε άλλο παρά τον τζίρο των επιχειρήσεων ενισχύουν.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) “Future of Retail 2022. Καινοτομία και Ηλεκτρονικό Εμπόριο”, «δεν θα υπάρξουν πάλι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν οι τελευταίες», καθώς τον Ιούνιο θα κατατεθεί η τροπολογία που αφορά στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Προς κατάργηση οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Κατάθεση τροπολογίας τον Ιούνιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1518260271190082075
item