Παράξενα έθιμα γάμου ανά τον κόσμο!

Υπάρχουν πολύ πιο παράξενα έθιμα σε άλλες χώρες!

Φοράς νυφικό, τακούνια, βάφεσαι, φτιάχνεις μαλλί, έχεις γίνει θεάρα! Και σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο, σκάει μύτη ο μπαμπάς σου και σε… φτύνει! 

Και δεν εννοώ του στυλ “Φτου σου κοπελάρα μου!”, εννοώ κανονικά!!! Φρίκη;;; Κι όμως… αν ήσουν κενυάτισσα, απ’ τη φυλή των Μασάι, θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό (!!!). 

Το φτύσιμο εκεί, είναι δείγμα σεβασμού κι έτσι ο πατέρας της νύφης, δίνει την ευλογία του. Το έθιμο είναι να τη φτύσει μια στο πρόσωπο και μια στο στήθος!!!

Αυτό είναι μόνο ένα απ’ τα πολλά παράξενα έθιμα γάμου ανά τον κόσμο! Αν νόμιζες πως μόνο οι ξένοι παραξενεύονται όταν βλέπουν το νεόνυμφο ζευγάρι στην Ελλάδα, να χορεύει με σειρές καρφιτσωμένα χαρτονομίσματα στο στήθος (καλά, όχι πια) και τους καλεσμένους να κάνουν κανονικό ρυζοπόλεμο έξω απ’ την εκκλησία, είσαι πολύ γελασμένος! Υπάρχουν πολύ πιο παράξενα έθιμα σε άλλες χώρες!

Στην Ελλάδα, κάθε νυφούλα κάνει ότι μπορεί για να έχει στο γάμο της, την ιδανική σιλουέτα. Αν όμως, ζούσαμε στη Μαυριτανία, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. 

Η νύφη πρέπει να είναι… μπαμπάτσικη! Εκεί, μια αδύνατη νύφη, είναι κακό σημάδι, αφού υπάρχει η πεποίθηση πως ο γαμπρός δεν είναι αρκετά πλούσιος για να την ζήσει.

Σ’ αυτή την πόλη της Αφρικής μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί ακόμη και… Fat Farms, όπου στέλνονται τα κορίτσια 5-15 ετών για να παχύνουν! Πόσο να έχει ένα εισιτήριο για Μαυριτανία χωρίς επιστροφή άραγε;

Εναλλακτικά, μπορούμε να πάμε και Αίγυπτο, όπου το έθιμο λέει πως για μία εβδομάδα μετά το γάμο, το σόι της νύφης, αναλαμβάνει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού! Σούπερ; Αλλιώς, κοιτάμε για πτήσεις προς Ουζμπεκιστάν! 

Εκεί σου λέει, ο γαμπρός πρέπει να τον έχει τον τρόπο του, μιας και πρέπει να μπορεί να δωρίσει 40 φορέματα στη νύφη, ένα για κάθε μία απ’ τις επόμενες 40 απ’ το γάμο μέρες. Και δεν μιλάμε για τίποτα τσίτια! 

Πανάκριβα σου λέει πρέπει να είναι! Μην βιάζεσαι πάντως να ενθουσιαστείς, γιατί τα φορέματα αυτά, δεν μπορούν να ξαναφορεθούν και σαν μην έφτανε αυτό, πρέπει μετά, η νύφη να τα ξηλώσει και να τα κάνει μαξιλάρια ή σεντόνια!

Απ’ την άλλη, στη Σουηδία, η νύφη χρυσώνεται πατόκορφα! Ένα ασημένιο νόμισμα μπαίνει στο αριστερό παπούτσι της απ’ το μπαμπά της κι ένα χρυσό στο δεξί παπούτσι απ’ τη μαμά της. 

Επιπλέον φοράει όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις (!!!) βέρες, που αντίστοιχα συμβολίζουν τον αρραβώνα, το γάμο και τη μελλοντική μητρότητα. 

Ωραία ως εδώ, αλλά υπάρχει και το άλλο… Στο γλέντι του γάμου, αν ο γαμπρός κάνει το “λάθος” και θελήσει να σηκωθεί απ’ το νυφικό τραπέζι, όλοι οι άντρες παρευρισκόμενοι, έχουν το δικαίωμα να σηκωθούν και να φιλήσουν τη νύφη! 

Βέβαια το ίδιο ισχύει κι αν σηκωθεί η νύφη, όπου όλες οι δίμετρες, ξανθιές Σουηδέζες, μπορούν να φιλήσουν τον γαμπρό!

Στη Ρωσία, το ζευγάρι πρέπει απαραίτητα να τελέσει και πολιτικό αλλά και θρησκευτικό γάμο και το γλέντι διαρκεί 2 μέρες. 

Στον θρησκευτικό, όταν το ζευγάρι μπαίνει στην εκκλησία, πρέπει να τρέξει προς τον ιερέα, γιατί σου λέει όποιος φτάσει πρώτος θα είναι και η κεφαλή του σπιτιού! (Το λες και λίγο άδικο αυτό βέβαια, μιας κι η νύφη με το τακούνι, λογικά θα φτάνει δεύτερη!). 

Απ’ την άλλη, στη Σκωτία, οι φίλοι και το σόι των νεόνυμφων, γεμίζουν κουβάδες με διάφορες αηδίες (χαλασμένο γάλα, φαγητά, νεκρά ψάρια) και τα πετάνε στη νύφη, για να δοκιμάσουν τις αντοχές της! 

Ενώ στον Κονγκό, απαγορεύεται το νεόνυμφο ζευγάρι να… χαμογελάει σ’ όλη τη διάρκεια της τελετής του γάμου! Όσο για την Ινδονησία… μετά το γάμο και για τρία μερόνυχτα, το ζευγάρι απαγορεύεται να πάει στην… τουαλέτα! 

Η τουαλέτα φρουρείται με βάρδιες από φίλους και συγγενείς και αν το ζευγάρι δεν την επισκεφτεί για τρεις μέρες, τότε όλοι ησυχάζουν ότι το ζευγάρι θα είναι απόλυτα ευτυχισμένο, με υγιείς απογόνους!


epirusblog.gr
5 of 5
Παράξενα έθιμα γάμου ανά τον κόσμο!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8984441590257863029
item