Γιάννενα: «Ποδαρικό» από Στοκχόλμη στις πτήσεις τσάρτερ

Με το θερινό πτητικό πρόγραμμα του διεθνούς αεροδρομίου Ιωαννίνων να επανέρχεται στην κανονικότητα, αρχής γενομένης με την πρώτη πτήση της σεζόν από τη Σουηδία, αναγκαίο θεωρείται το επόμενο βήμα, αυτό της προσέλκυσης τσάρτερ και αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, που θα συνδέσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή με νέους προορισμούς.

Με μια μικρή γιορτή στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Ιωαννίνων, η πόλη και οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς υποδέχθηκαν την πτήση της Novair από Στοκχόλμη, για λογαριασμό του ταξιδιωτικού οργανισμού Apollo. 

Τους επιβάτες υποδέχτηκαν ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων, οι εκπρόσωποι του τουριστικού γραφείου, το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το Chef΄s Club Ηπείρου και ο πολιτιστικός σύλλογος «EpirusFolkArt». 

Οι πρώτοι ταξιδιώτες που κατευθύνονται κυρίως προς τα παράλια της Ηπείρου, πλην μικρού αριθμού αποδήμων που αξιοποίησαν την ευκαιρία της απευθείας πτήσης, έλαβαν πληροφοριακό υλικό του προορισμού και πήραν μια γεύση της τοπικής κουζίνας, με εδέσματα και αναψυκτικά, ως καλωσόρισμα και ως ένα «ευχαριστώ» για την επιλογή τους να ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιό μας.


Η εταιρία θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, όπως και το 2019, από Σουηδία, Δανία και Νορβηγία, ενώ αναμένεται η έναρξη πτήσεων από την Air Serbia και το Βελιγράδι. 

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πάντως, αναμένεται να υποδεχθεί και άλλες πτήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οι οποίες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Βασίλης Μητσιμάρης, ευχαριστώντας τους φορείς που συνέβαλαν στην υποδοχή. 

Όπως τόνισε, τα μηνύματα είναι ευοίωνα και αυτό αποδεικνύει πως φέτος το πτητικό πρόγραμμα από τη Σκανδιναβία ξεκίνησε 15 ημέρες νωρίτερα περίπου και θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων, ο πρόεδρος Στάθης Σιούτης τόνισε τη μεγάλη σημασία των πτήσεων charter για την παρουσία του αεροδρομίου στον διεθνή αεροπορικό χάρτη. 

Επιπλέον, επεσήμανε πως η σύνδεση της πόλης μας με διεθνείς προορισμούς μέσω των εταιρειών χαμηλού κόστους μπορεί να φέρει πολλαπλάσια οφέλη, ενώ επανέλαβε την επιδίωξη της Ένωσης για ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα – Ηράκλειο στις άγονες αεροπορικές γραμμές, καθώς εκτιμάται πως θα ανοίξει νέους δρόμους για το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Πάντως, από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Apollo φαίνεται να σχεδιάζεται ξεχωριστό πρόγραμμα για την περιοχή των Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ήπειρος Αντώνης Ζυγούρης. «Νομίζω σύντομα θα γίνει», ανέφερε.

Η Ένωση Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων ευχαριστεί για την υποστήριξη την εταιρία «Ηπειρωτική Τροφίμων – Δ. Παπαϊωάννου ΑΕ, την εταιρία Cava 800, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τον σεφ Αδάμο Δότσιο, την εταιρία Care and Tourism και την Ασπασία Πανδή, τον ειδικό σύμβουλο επί αεροπορικών θεμάτων Ευθύμιο Σέρμπη, το Radio DeeJay και τον Χάρη Τσίτο, την εταιρία παροχής εξοπλισμού του Θεόδωρου Κολόκα, την εταιρία ηχητικών συστημάτων του Λευτέρη Τζοβάρα, την εταιρία παροχής πάγου του κ. Πανταζή, την ξεναγό Κατερίνα Ιωαννίδου και τον φωτογράφο Νικόλαο Τσιλίκη.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ποδαρικό» από Στοκχόλμη στις πτήσεις τσάρτερ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8294615782641843274
item