Γιάννενα: Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Συνάντηση Εργασίας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. με το Κ.Π. Σχεδία

Χθες Τετάρτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» κο Πάνου Δημήτριο, τον Αντιπρόεδρο κο Τσίμαρη Ιωάννη και την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» κα Μαρκούλα Σοφία καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου κο Κούτρα Βασίλειο.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν προτάσεις του Κ.Π. «Σχεδία» για συνεργασία και παρεμβάσεις σε δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών.

Συμφωνήθηκε να υπάρξουν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στους Βρεφονηπιοκόμους των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών με στόχο την βελτίωση των γνώσεων και την ευαισθητοποίηση τους στην υιοθέτηση πρακτικών για την απόκτηση δεξιοτήτων (ατομικών-κοινωνικών) των παιδιών, γνωρίζοντας μέσα από πολλές έρευνες ότι η έγκαιρη παρέμβαση στα βρέφη και στα νήπια είναι σημαντική για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και μπορεί να αποτρέψει πολλές προβληματικές συμπεριφορές στην μετέπειτα ζωή τους.

Η πρώτη δράση θα αφορά ένα διαδικτυακό 3ωρο σεμινάριο και θα ακολουθήσουν και βιωματικά σεμινάρια. Επίσης θα οργανωθούν ομάδες γονέων παιδιών που φοιτούν στους Σταθμούς μας καθώς και ομάδες παππούδων- γιαγιάδων που είναι μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας. 

Οι ομάδες αυτές έχουν ως στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά και τα εγγόνια και την βελτίωση του κλίματος των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

Τέλος θα υπάρξει συνεργασία και με το Υπνωτήριο Αστέγων του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» με στόχο την κινητοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των ωφελουμένων μας σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της δομής μας.

Το Δ.Σ. του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» εκφράζει την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του για τις συγκεκριμένες προτάσεις- δράσεις στο Δ.Σ. του Κ.Π. «Σχεδία» και πιστεύει ότι πραγματικά θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Συνάντηση Εργασίας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. με το Κ.Π. Σχεδία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6514266902789662708
item