Το Μυστικό για να Πετύχεις Οτιδήποτε Επιθυμείς

Η ενδιαφέρουσα ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω αποδίδεται με τα οικία ονόματα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, αν και όπως θα δούμε στην συνέχεια, δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.

Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε. 

Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό δεν επίμεινε, λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή στερνή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε…

Τότε ο δάσκαλος έσκυψε ήπιε νερό και έπιασε άγρια τον Πλάτωνα από τα μαλλιά και έβαλε το κεφάλι του βίαια μέσα στη γούρνα και λίγο πριν πνιγεί τον απελευθέρωσε ενώ εκείνος τραβήχτηκε παίρνοντας βαθιά ανάσα. Μετά από λίγη ώρα και αφού ο Πλάτων είχε συνέλθει ο Σωκράτης είπε:

“Θα πετύχεις μόνον όταν στην επιθυμία σου βάλεις, την ίδια δύναμη που έβαλες τώρα για να ζήσεις. Οι άνθρωποι Πλάτων έχουν επιθυμίες, που αν δεν γίνουν σφοδρές επιθυμίες θα παραμείνουν μόνον φαντασιώσεις”.

Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr, η ιστορία αυτή πρωτοκυκλοφόρησε γύρω στο 2010, αλλά η αυθεντική δεν περιλαμβάνει τον Σωκράτη με τον Πλάτωνα, ενώ βρίσκεται σε βιβλία και ιστοσελίδες τύπου life coach, ζεν κλπ.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

epirusblog.gr
5 of 5
Το Μυστικό για να Πετύχεις Οτιδήποτε Επιθυμείς
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2858948040039681404
item