Τρεις εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματία για να μην του επιβάλλουν πρόστιμο - Συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση

Τρεις εφοριακοί που εκβίαζαν επιχειρηματία να τους «λαδώσει» προκειμένου να μην του επιβάλλουν πρόστιμο, συνελήφθησαν στη Βόρειο Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε καταγγελία συνιδιοκτήτη επιχείρησης σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, για υπόθεση σε βάρος του εκβίασης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους δραστηριότητα, απαίτησαν από τον καταγγέλλοντα την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου για δήθεν φορολογική παράβαση της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη μέλος της οργάνωσης μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και τα άλλα δύο μέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και της συμμετοχής σε αυτή και άλλων ατόμων, συνεχίζονται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.


epirusblog.gr
5 of 5
Τρεις εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματία για να μην του επιβάλλουν πρόστιμο - Συνελήφθησαν σε αστυνομική επιχείρηση
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6675357201546476143
item