«Δύναμη Δέλτα»: Η σιδερένια γροθιά αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων - Έτοιμη να «σκάσει» στο πρόσωπο των επίδοξων εισβολέων

Στόχος είναι οι δυνάμεις αποτροπής ειδικά σε «θερμές» περιοχές να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό σενάριο.

Στη θάλασσα η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ολοκληρώνεται. Ωστόσο στο Αιγαίο θα παραμείνει σε επιφυλακή σημαντικός αριθμός πολεμικών πλοίων αφού αρχίζει η Τουρκική άσκηση «EFES»

Τα πλοία του Στόλου όπως συνηθίζεται θα παρακολουθούν κάθε κίνηση των γειτόνων. Ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό αφού οι υποκινούμενες μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με τα πλωτά του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να περιπολούν συνεχώς πάνω στα θαλάσσια σύνορα

Την ίδια ώρα, η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων εβδομάδων η οποία συνοψίζεται τόσο σε επίπεδο ρητορικής με αποκορύφωμα το «δεν μπλοφάρουμε» του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και επί του πεδίου πάνω από το Αιγαίο όσο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας ξυπνούν τα αντανακλαστικά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η στρατιωτική ηγεσία παρακολουθεί με απόλυτη συγκέντρωση και ψυχραιμία κάθε κίνηση των γειτόνων, αποκωδικοποιεί όλα τα στοιχεία και ανεβάζει με στοχευμένες κινήσεις το επίπεδο επιφυλακής. 

Στόχος είναι οι δυνάμεις αποτροπής ειδικά σε «θερμές» περιοχές να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό σενάριο.

Με αυτό κατά νου, και με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται και η «σιδερένια γροθιά» αποτροπής του Αρχιπελάγους, η πανίσχυρη δύναμη «Δύναμη Δέλτα». 

Ούτως ή άλλως η «Δ» διαθέτει ταχύτατα αντανακλαστικά ώστε να επέμβει άμεσα μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε κάθε γωνιά του Αιγαίου. 

Η «Δύναμη Δέλτα» αποτελεί Διακλαδική Δύναμη ειδικής σύνθεσης με συγκεκριμένη δομή και μέσα που αποσπώνται από μονάδες επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου, μαχητικά του ΑΤΑ, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων/Ειδικών Δυνάμεων.

Τόσο η δομή όσο και η δύναμή της μεταβάλλονται ανάλογα με τις τακτικές απαιτήσεις της επιχείρησης όπως κρίνει το ΓΕΕΘΑ στο οποίο υπάγεται απευθείας.

epirusblog.gr
5 of 5
«Δύναμη Δέλτα»: Η σιδερένια γροθιά αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων - Έτοιμη να «σκάσει» στο πρόσωπο των επίδοξων εισβολέων
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9104583792016724681
item