Οργή τουρκικού Τύπου για ομιλία Μητσοτάκη σε Κογκρέσο - «Δηλώσεις σκάνδαλο»

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και το θερμό κλίμα στις συναντήσεις που είχε με τον Τζο Μπάιντεν και τους υπόλοιπους Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και τα χειροκροτήματα που προκάλεσε η ομιλία του στο Κογκρέσο, ενίσχυσαν τον εκνευρισμό των φιλοκυβερνητικών τουρκικών ΜΜΕ.

Η «Millyet» χαρακτήρισε την Ελλάδα «51η Πολιτεία των ΗΠΑ» προσθέτοντας ότι «ο Μητσοτάκης πήγε στις ΗΠΑ για να παραδώσει τα “κλειδιά” της Ελλάδας στον Μπάιντεν». Παράλληλα, παρουσίασε… σενάρια πιθανής επίθεσης από Αθήνα και Ουάσινγκτον κατά της Τουρκίας με τη συνδρομή των Κούρδων.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να προσθέσουν άλλες τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, γράφοντας πως «έτσι ολόκληρη η ακτή του Αιγαίου μας θα περικυκλωθεί από ένα μισοφέγγαρο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη».

«Θα πραγματοποιηθεί αεροπορική επίθεση-παγίδα, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και τότε θα την παρουσιάσουν ως επιτιθέμενη. ΗΠΑ και Ελλάδα, στο πλαίσιο της Αμυντικής Συμφωνίας, θα ξεκινήσουν ευρεία επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Στην επίθεση θα μετάσχουν και οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Οι «σκανδαλώδεις» δηλώσεις για την Κύπρο

Αργά το βράδυ της Τρίτης και μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, η «Yeni Safak» δημοσίευσε τη σχετική είδηση στην ιστοσελίδα της με τίτλο «οι χειροκροτητές του Μητσοτάκη», υπογραμμίζοντας τα χειροκροτήματα που έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους Αμερικανούς βουλευτές. 

Μάλιστα, το ίδιο μέσο χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κύπρο.

«Στη συνάντηση με τον Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία. Του έδειξε τον χάρτη της “γαλάζιας πατρίδας”» λέει η εφημερίδα. Σε ανάλογο ύφος περί «γαλάζιας πατρίδας» και στοχοποίησης της Τουρκίας κινήθηκε η εφημερίδα Aksam.

Στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον γίνονται επίσης αναφορές στο ελληνικό ενδιαφέρον για την απόκτηση μαχητικών F-35, με την Haberturk να σχολιάζει ενδεικτικά ότι «η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη που η Τουρκία δεν πήρε F-16 και βγήκε από το πρόγραμμα των F-35 και αυτό το βλέπουν ως ευκαιρία». 

Ο ανταποκριτής του Haberturk έκανε δε λόγο για «σόου» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον. 

Γενί Σαφάκ

Δώρο F-35 από τον Μπάιντεν στον Μητσοτάκη!

 

Oda TV

Της φτιάχνουν βάσεις εναντίον της Ρωσίας και της Τουρκίας… Οι ΗΠΑ χειροκροτούσαν για αρκετά λεπτά το νέο σύμμαχό τους

 

Ακσάμ

Σκανδαλώδης δήλωση Μητσοτάκη για Κύπρο... Ψέματα για τον εναέριο χώρο!

 

Χουριέτ

Μπαϊντενόπουλος ή Μπαϊντενάκης;

Παραπονέθηκε για το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας

Εφημερίδα Hurriyet

 

Τζουμχουριέτ

Ο πρώην πρέσβης Φαρούκ Λόγογλου αξιολόγησε την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Ο πρώην πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Φαρούκ Λόγογλου δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ, «Δεν είναι και τόσο λαμπρό να συμβιβάζεσαι με τα F-16, την ώρα που η Ελλάδα φιλοδοξεί για F-35».

 CNNTürk

Ο Μητσοτάκης ζήτησε βοήθεια από τον Μπάιντεν! Παραπονέθηκε για την Τουρκία με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας


epirusblog.gr
5 of 5
Οργή τουρκικού Τύπου για ομιλία Μητσοτάκη σε Κογκρέσο - «Δηλώσεις σκάνδαλο»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3959145054162722869
item