Άρτα: «Δημοτική Αναγέννηση» για τουριστική προβολή της Άρτας - Οργανωμένες δράσεις κι όχι «πυροτεχνήματα»

Ανακοίνωση απέστειλε η παράταξη «Δημοτική Αναγέννηση» στην οποία αναφέρει ότι απαιτούνται οργανωμένες δράσεις για την τουριστική προβολή της Άρτας κι όχι δράσεις «πυροτεχνήματα», πράξεις εντυπωσιασμού που μετά από λίγο μπαίνουν σε ένα συρτάρι και μένουν εκεί να χαθούν στη λήθη με το πέρασμα του χρόνου. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε, μα μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει δράσεις με απτά αποτελέσματα που θα ενισχύσουν τον τουρισμό στην Άρτα και την έλευση επισκεπτών στην περιοχή μας. 

Μετά από χρόνια συζητήσεων και προτάσεων, επιτέλους, είδαμε να κατασκευάζεται χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων απέναντι από την Παρηγορήτισσα. 

Για χρόνια οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων παραπονούνταν ότι εκεί στην περιοχή δεν υπήρχε χώρος στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα όταν πολλοί τουρίστες και επισκέπτες έρχονταν στην Άρτα, δυστυχώς δεν επισκέπτονταν την Παρηγορήτισσα, αφού τα τουριστικά λεωφορεία "κολλούσαν" κλείνοντας το δρόμο. 

Η βοή του λαού και τα παράπονα κινητοποίησαν τη δημοτική αρχή, η οποία πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε το έργο κι επιτέλους, μετά από χρόνια, αρχίσαμε να βλέπουμε τουριστική κίνηση στην περιοχή. 

Ωστόσο, με λύπη μας είδαμε επισκέπτες από άλλη πόλη να μένουν έξω από τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας, αφού ήταν κλειστά λόγω ωραρίου λειτουργίας. 

Τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 3.30 μ.μ. καθημερινά, εκτός Τρίτης που είναι κλειστά. Είναι αδιανόητο να έρχονται τουρίστες και επισκέπτες από μακριά και να βρίσκουν τα μνημεία μας κλειστά λόγω ωραρίου! 

Είναι επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των βυζαντινών μνημείων της Άρτας τώρα το καλοκαίρι. Δεν γίνεται να ζητάμε τουριστική ανάπτυξη με κλειστά μνημεία!

Ενημερωθήκαμε ότι η Προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας έχει συζητήσει με το Δήμαρχο Αρταίων να απασχοληθούν στο Κάστρο της Άρτας μερικοί υπάλληλοι από τα οκτάμηνα που θα έρθουν, ώστε αυτό να παραμένει ανοιχτό για περισσότερες ώρες τώρα το καλοκαίρι. 

Ως "Δημοτική Αναγέννηση" προτείνουμε στη δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα, ώστε να παραμένει ανοιχτό όχι μόνο το Κάστρο της Άρτας αλλά και τα υπόλοιπα βυζαντινά μνημεία μας! Απαιτείται δράση από πλευράς δημοτικής αρχής με απτά αποτελέσματα... Αλλιώς, για ποια Βυζαντινή Άρτα μιλάμε;

Επιπρόσθετα, το καλοκαίρι έφτασε και ο επίγειος παράδεισος της Άρτας, η Κορωνησία μας, πρέπει να αναδειχτεί κατάλληλα, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες και επισκέπτες από άλλες πόλεις. 

Ενημερωθήκαμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη από το Δήμο Αρταίων να συνεχιστεί η σύνδεση Πρέβεζας- Κορωνησίας, με διάπλου του Αμβρακικού με μονοήμερες κρουαζιέρες, μια δράση που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι, την οποία ο Δήμος Αρταίων είχε χαρακτηρίσει σε δελτίο τύπου του ως "μια σημαντική κίνηση για την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου". 

Λόγια πτερόεντα μήπως; Διότι επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης επιχείρησης που πραγματοποιεί τις κρουαζιέρες και μας ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει επικοινωνήσει από τη δημοτική αρχή του Δ. Αρταίων μαζί του για τη συνέχιση της δράσης, παρά την επιτυχία που αυτή σημείωσε πέρυσι το καλοκαίρι. 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πρέβεζας θα φέρει ξανά το θέμα αυτό προς συζήτηση στο Δήμαρχο Αρταίων, ώστε να το υλοποιήσουν τον Ιούλιο, που θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την κρουαζιέρα. 

Εμείς ως "Δημοτική Αναγέννηση" οφείλουμε να επισημάνουμε ότι παρατηρούμε από πλευράς δημοτικής αρχής μια έλλειψη σχεδιασμού δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Άρτας! 

Και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι όσα γίνονται, μοιάζουν περισσότερο με "πυροτεχνήματα", πράξεις εντυπωσιασμού που μετά από λίγο μπαίνουν σε ένα συρτάρι και μένουν εκεί να χαθούν στη λήθη με το πέρασμα του χρόνου. 

Σκοπός της δικής μας παράταξης είναι μέσα από τον καθημερινό μας αγώνα να αναδεικνύουμε τα προβλήματα των περιοχών της Άρτας και των κατοίκων τους, και να "βγάζουμε" από το συρτάρι όσα η δημοτική αρχή ξεχνάει να βγάλει... Η πρόοδος και η ανάπτυξη έρχονται μόνο μέσα από οργανωμένο σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών!

Που τέτοια δεν υπάρχουν....».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: «Δημοτική Αναγέννηση» για τουριστική προβολή της Άρτας - Οργανωμένες δράσεις κι όχι «πυροτεχνήματα»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5415330633493623239
item