Θεοδωρικάκος για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Η βιβλιοθήκη θα γίνει - Η ΕΛΑΣ θα παρεμβαίνει όταν παραβιάζεται ο νόμος

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του διευκρινίζει τη στάση της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Θυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, για ακόμη μια φορά, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μελών φοιτητικών συλλόγων και αστυνομικών μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι η βιβλιοθήκη θα κατασκευαστεί κανονικά, ενώ καλεί «όλες τις πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλακηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου».


epirusblog.gr
5 of 5
Θεοδωρικάκος για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Η βιβλιοθήκη θα γίνει - Η ΕΛΑΣ θα παρεμβαίνει όταν παραβιάζεται ο νόμος
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2348568981311185247
item