Τοπαλούδη: Εισαγγελική αγόρευση σήμερα στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

Η ώρα της δικαστικής κρίσης για τους δυο κατηγορούμενους στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, το 2018 στη Ρόδο, πλησιάζει. 

Δικαστές και ένορκοι, μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπως και οι δυο νεαροί που κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για το στυγερό έγκλημα, θα ακούσουν σήμερα την εισαγγελέα της έδρας να αγορεύσει στο ακροατήριο επί της ενοχής τους ή μη.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά τις απολογίες των δυο νεαρών, οι οποίοι όπως και σε πρώτο βαθμό, επιδόθηκαν σε ένα απίστευτο «πινγκ – πονγκ» ανταλλαγής ευθυνών και …καρφωμάτων, για τις πράξεις τις οποίες κατηγορούνται. 

Και οι δυο έχουν καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας και σε επιπλέον 15 έτη κάθειρξης ο καθένας για τον βιασμό της.

«Δεν φταίω διότι δεν την ακούμπησα καν» ανέφερε αρχίζοντας την απολογία του στο δικαστήριο ο πρώτος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο, υποστηρίζοντας πως δεν χτύπησε και δεν έριξε την κοπέλα στη θάλασσα. 

Όπως ισχυρίστηκε, ο συγκατηγορούμενος του αλβανικής καταγωγής, ήταν αυτός που κακοποίησε βάναυσα την 21χρονη φοιτήτρια όταν και οι τρεις τους βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία της οικογένειάς του στους Πευκούς, στη Ρόδο.

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ στην εξοχική κατοικία του Ροδίτη, ο δεύτερος κατηγορούμενος, είπε κατά την απολογία του: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια της Ελένης. Εγώ την γνώριζα. Έχουμε καταστραφεί τρεις οικογένειες. Η δικιά τους χειρότερα. Μακάρι να με συγχωρέσουν κάποτε». 

Ο ίδιος επανέλαβε ότι πρώτος χτύπησε την κοπέλα ο συγκατηγορούμενος του. «Του είπε «άντε τελείωνε» και άρχισε να την χτυπάει, της έπιασε το λαιμό και την έσφιγγε, εκείνη την στιγμή τον δάγκωσε, εκεί έκανα το λάθος, μας είπε θα σας καταγγείλω στην αστυνομία, την κρατούσα από τα χέρια, την χτυπούσε στα πόδια, μπορούσε να σηκωθεί …Της κρατούσαμε τα χέρια και αυτός πήγε και έφερε δύο μαχαίρια, το ένα για μένα, για να μην μας καταγγείλει στην αστυνομία» υποστήριξε ακόμη ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας πως ο Ροδίτης έφερε το σίδερο και επιτέθηκε στην κοπέλα. «Του είπα το παράκανες, άστο. 

Φοβήθηκα ότι θα πάει να μας καταγγείλει. Έκανα το λάθος και υποστήριξα τον φίλο μου», πρόσθεσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Τοπαλούδη: Εισαγγελική αγόρευση σήμερα στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3767068606165239726
item