Γιάννενα: Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης και συναρμόδιων φορέων. 

Η συζήτηση, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, πήγε πολύ καλά και διαπιστώθηκε ότι "είμαστε αρκετά προχωρημένοι από πλευράς μελετών και σε λίγο καιρό θα ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα».

Η επιδότηση του έργου, επειδή αυτό θα έχει έσοδα, σύμφωνα με την ΥΓΟΣ θα είναι σε ποσοστό 50% και το υπόλοιπο ποσοστό θα γίνει με δανεισμό και θα γίνει βάσει εσόδων, που θα υπάρχουν από τις επιχειρήσεις που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Πάρκο.

«Αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός τροποποιείται σε όλα. Τα 20 εκ. ευρώ που ανακοινώθηκαν θα είναι το «ταβάνι». 

Με δεδομένο ότι οι σιδηροκατασκευές και ο σίδηρος έχουν ανέβει τέσσερις φορές επάνω, όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα τεχνικά δελτία και τις τεχνικοοικονομικές μελέτες, που θα πρέπει να γίνουν με τις τρέχουσες τιμές», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ για την ημερομηνία ένταξης του έργου, είπε ότι θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα απαιτηθεί για να λυθούν τα γραφειοκρατικά θέματα, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης.

Τέλος ανέφερε ότι φορέας διοίκησης και υλοποίησης θα είναι η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1857141910498749996
item