Γιάννενα: Οξεία ηπατίτιδα σε δύο παιδιά στην Ήπειρο

Δύο περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στην Ήπειρο.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις βρεφών, που αντιμετωπίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost το πρώτο περιστατικό αφορά σε παιδί 14 μηνών που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο από άλλο νομό της Ηπείρου.

Το παιδί παρουσίαζε αυξημένους ηπατικούς δείκτες. Υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις και τα στοιχεία στάλθηκαν στο Κέντρο Αναφοράς στην Αθήνα. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει δηλωθεί ήδη ως κρούσμα στο Ευρωπαικό Κέντρο ενώ αποτελεί ένα από τα τρία πρώτα κρούσματα στη χώρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Το παιδάκι νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, η οξεία ηπατίτιδα αντιμετωπίστηκε και ήδη έχει εξέλθει από το νοσηλευτικό ίδρυμα όντως απολύτως υγιή.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε βρέφος δυόμισι μόλις μηνών το οποίο επίσης διακομίσθηκε από άλλο νομό της Ηπείρου.

Το μωρό μετά από διήμερη νοσηλεία και ύστερα από συνεννόηση που έγινε διακομίσθηκε στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Έτσι δεν έχει δηλωθεί επίσημα ως περιστατικό οξείας ηπατίτιδας αλλά ως περιστατικό υπό διερεύνηση.

Το σημαντικό και από τις δύο περιπτώσεις είναι ότι η Παιδιατρική Κλινική ανταποκρίθηκε άριστα στις ιδιαιτερότητές τους και αντιμετώπισε τα περιστατικά με τον καλύτερο τρόπο και με επιτυχία.

Πηγή: epiruspost.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οξεία ηπατίτιδα σε δύο παιδιά στην Ήπειρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1006982466121159292
item