Καιρός: Σπάνιο φαινόμενο, όλη η Ευρώπη θα φλέγεται και στην Ελλάδα θα έχουμε... δροσιά

Ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καύσωνας που θα πλήξει σχεδόν όλη την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ένα διάγραμμα που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, ολόκληρη σχεδόν η Γηραιά Ηπειρος θα φλέγεται, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο ο καιρός στην Ελλάδα δεν θα έχει καμία σχέση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στη χώρα μας αναμένεται από την Πέμπτη (19/5) σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάνει μέχρι και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

«Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο κύμα καύσωνα, Μάη μήνα, ετοιμάζεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της νοτιοδυτικής Ευρώπης τις επόμενες ημέρες, αλλά και έντονης ζέστης σε μεγάλο τμήμα της υπόλοιπης Ευρώπης (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) με θερμοκρασιακές αποκλίσεις έως και 16C πάνω από το μέσο όρο. 

Σε ορισμένα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα σημειωθούν και αρκετά 40άρια, ενώ η τρέχουσα πρόβλεψη για τη Σεβίλλη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για 42-43C!!!», γράφει στο Facebook ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Ενα πολύ σοβαρό επεισόδιο κύμα καύσωνα, Μάη μήνα, ετοιμάζεται να επηρεάσει μεγάλο τμημα της νοτιοδυτικής Ευρώπης τις επόμενες ημέρες αλλά και έντονης ζέστης μεγάλο τμήμα της υπόλοιπης Ευρώπης αντίστοιχα, (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), με θερμοκρασιακές αποκλίσεις έως και 16C πάνω από το μέσο όρο. Σε ορισμένα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα σημειωθούν και αρκετά 40άρια ενώ η τρέχουσα πρόβλεψη για τη Σεβίλλη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για 42- 43C!!!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

epirusblog.gr
5 of 5
Καιρός: Σπάνιο φαινόμενο, όλη η Ευρώπη θα φλέγεται και στην Ελλάδα θα έχουμε... δροσιά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3716467055793131255
item