Γιάννενα: Ολοκληρωμένη μελέτη και δίμηνη μεικτή λειτουργία για την Ανεξαρτησίας

Η λειτουργία της οδού Ανεξαρτησίας μετά τα αιτήματα που έχουν τεθεί από κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής και αφορούν σε σειρά ρυθμίσεων αλλά και στην πεζοδρόμησή της, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου που συνεδρίασε σήμερα.

Στη συνεδρίαση πέρα από τα μέλη της Επιτροπής παραβρέθηκαν κάτοικοι της Ανεξαρτησίας καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων και αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος αναφέρθηκε στην μελέτη του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η Δημοτική Αρχή ωστόσο κατανοεί όλα τα αιτήματα και σκοπός είναι, μέσα από τον διάλογο, να βρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί όλους και δεν θα προσθέτει προβλήματα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Έτσι μετά από διεξοδική συζήτηση που έγινε η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων που είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα αποφάσισε ομόφωνα ότι όποιον οριστικό χαρακτήρα πάρει η οδός Ανεξαρτησίας θα είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης μελέτης που θα αφορά την ευρύτερη περιοχή και την Κοινότητα Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο κ. Αρλέτος, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η δίμηνη μεικτή λειτουργία της οδού Ανεξαρτησίας. Στη βάση αυτής, μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα θα πεζοδρομείται.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ολοκληρωμένη μελέτη και δίμηνη μεικτή λειτουργία για την Ανεξαρτησίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7644801790441061403
item