Θεσπρωτία: Ζωντανή Αδελφότητα μικρού χωριού της Θεσπρωτίας σχεδιάζει ένα μεγαλόπνοο έργο...

Η Αδελφότητα αποδήμων, ενός μικρού χωριού στη Θεσπρωτία, του Πολυδρόσου Παραμυθιάς, που μετράει 87 χρόνια ζωής και η προσφορά της είναι μεγάλη στο διάβα των χρόνων, κατορθώνει μέσα στη λαίλαπα των καιρών μας να μένει ζωντανή, την ίδια στιγμή, που άλλοι παρόμοιοι σύλλογοι έχουν παρακμάσει και διατηρούν μόνο τις σφραγίδες.

Και αυτό, χάρις στην πολύ δραστήρια και αποτελεσματική και με πάθος και πόθο για τον τόπο της πρόεδρο της Αδελφότητας, εκπαιδευτικό Μαρία Λαμπρίδου, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. 

Και μάλιστα σχεδιάζει ένα μεγαλόπνοο έργο, που αν υλοποιηθεί, θα είναι πρωτοποριακό πανελλαδικά για χωριό και θα δώσει εξαιρετική ομορφιά  στο Πολύδροσο.

Πρόκειται για την ανάπλαση και ενοποίηση του ιστορικού κέντρου του χωριού.

Και δεν είναι μόνο αυτό.  Δρομολογείται η ανάπτυξη καλλιτεχνικής δραστηριότητας με τη δημιουργία τμημάτων ερασιτεχνικού θεάτρου, χορωδίας, χορού (εθνικών χορών), μουσικής και εκθέσεων και λοιπών Πολιτιστικών εκδηλώσεων ως και Πολιτιστικών Συνεδρίων και Σεμιναρίων. 

Αλλά και η οργάνωση και παρουσίαση στην Αθήνα και στο χωριό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκδηλώσεων πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Επιπλέον υπάρχει στόχος για την κατασκευή και συντήρηση χρήσιμων για το χωριό έργων και η δραστηριοποίηση με κατεύθυνση την πολιτιστική άνοδο, τη διάσωση της παράδοσης και διάδοση των ηθών και εθίμων, καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Σε μήνυμά της η κ. Λαμπρίδου, με αφορμή την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Αδελφότητας στις 5 Ιουνίου 2022, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι "σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί, που η μία κρίση διαδέχεται την άλλη, η ύπαρξη της Αδελφότητας είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. 

Τόσο για τους παλιούς, όσο και για τα νέα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα μας για να μείνει ζωντανός ο σύλλογός μας και στο μέλλον".

Και προσθέτει: "Η Αδελφότητα, δηλαδή όλοι εσείς με τον οβολό σας, δεν αφήσαμε να σβήσει το πανηγύρι ακόμη και εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων. Διότι είναι για μας το σύμβολο της επιστροφής των ξενιτεμένων στη γενέτειρα και το αντάμωμα με όσους ακόμη φυλάττουν Θερμοπύλες. 

Ειδικά φέτος αισιοδοξούμε να ανακτήσει το πανηγύρι μας την προ κορωνοϊού λαμπρότητά του και να μας επιτρέψουν και την κοινή τράπεζα, με το παραδοσιακό γιαχνί προβατίνας, αλλά και να χορέψουμε επιτέλους ελεύθερα!". 

Πραγματικά πρόκειται για μια υποδειγματική Αδελφότητα, που οι δομές της, τα πρόσωπα  και ο τρόπος λειτουργίας της διασφαλίζουν ποιότητα και αποδοτικότητα, με κεντρική αφετηρία, βέβαια, το όραμα για το Πολύδροσο.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ζωντανή Αδελφότητα μικρού χωριού της Θεσπρωτίας σχεδιάζει ένα μεγαλόπνοο έργο...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5194554045172035836
item