Σταϊκούρας: Πρωταθλήτρια επενδύσεων σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια επενδύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2021-22-23» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην πρόσφατη, επετειακή γενική συνέλευση των 100 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και Επιχειρηματικότητας, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του συνδέσμου, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: μείωση άμεσων φόρων, μείωση προκαταβολής φόρου, μείωση φορολογίας μερισμάτων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Σημείωσε δε, ότι «οι γενναίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκαν από την πρόσφατη έκθεση ΟΟΣΑ, όπου η Ελλάδα παρουσιάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης, την επιτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης, με μέτρα που στήριξαν την οικονομία και την κοινωνία. Αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών ήταν η ισχυρή ανάκαμψη, η μείωση της ανεργίας και ο περιορισμός των κόκκινων δανείων

Σημαντικότερο όμως, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ήταν ο παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας. «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια επενδύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2021-22-23», όπως είπε, ενώ αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο υπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με το ECOFIN, η Ελλάδα έχει διαθέσει το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ σε μέτρα στήριξης.

Ο κ. Σταϊκούρας ολοκλήρωσε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ενεργεί με αποφασιστικότητα και σύνεση και για αυτό δεν ακολουθεί όσους ζητούν πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, γιατί αυτή συνεπάγεται αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, ανάγκη δανεισμού και κατ΄ επέκταση υποθήκευση του μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σίμος Αναστασόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε τη δομική αναδιοργάνωση του ΣΑΕΕ και την προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας εκατονταετίας που ξεκινάει.

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Πρωταθλήτρια επενδύσεων σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6382915328962377743
item