Ενημέρωση της BAE Systems στο ΓΕΑ για την τεχνολογία DIGAR στα F-16, τα προστατεύει από παρεμβολές στο σήμα GPS

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και ενημέρωση ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (δείτε ΕΔΩ). 

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι την περασμένη Τετάρτη, 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση εκπροσώπων της BAE Systems με επιτελείς του ΓΕΑ με σκοπό την παρουσίαση της τεχνολογίας DIGAR (Digital GPS Anti-Jamming Receiver) και των σχετιζόμενων με αυτήν λύσεις για ασφαλείς εναέριους δέκτες GPS νέας γενιάς για μαχητικά αεροσκάφη F-16. 

Πρόκειται για μια τεχνολογία/σύστημα προστασίας των αεροσκαφών από παρεμβολές στο σήμα GPS (Global Positioning System). Επιχειρησιακά το τι σημαίνει GPS και τι άρνηση πρόσβαση στο σήμα GPS είναι γνωστό στις μέρες μας.

Σχεδόν όλα τα οπλικά συστήματα βασίζονται στη χρήση GPS, το οποίο παρέχει ακρίβεια θέσης, πλοήγησης και χρόνου, ενώ η παρεμβολή του έχει γίνει αντικείμενο έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων από αρκετές χώρες.

Το DIGAR υποστηρίζει 16 ταυτόχρονα καθοδηγούμενες δέσμες για την προστασία του σήματος GPS. Έτσι, παραμένει απρόσκοπτη η χρήση πυρομαχικών όπως είναι τα JDAM (Joint Direct Attack Munition) για παράδειγμα. Το DIGAR της BAE Systems υποστηρίζει τα σήματα GPS Y-Code και Μ-Code. 

Το πρόβλημα των παρεμβολών στα σήματα και τα συστήματα GPS είναι υψίστης σημασίας και για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την εξάρτηση που έχουμε από το GPS και την ανάγκη για ακριβή πλοήγηση και σωστή καθοδήγηση των κατευθυνόμενων όπλων που έχει στο οπλοστάσιο της η ΠΑ.

epirusblog.gr
5 of 5
Ενημέρωση της BAE Systems στο ΓΕΑ για την τεχνολογία DIGAR στα F-16, τα προστατεύει από παρεμβολές στο σήμα GPS
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1237183132709479248
item