Πρέβεζα: Aνοιχτή επιστολή του Aντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας για το μέλλον του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Πρέβεζας

Ανοιχτή επιστολή (την οποία κοινοποιεί και προς την Υπουργό Παιδείας) έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ιωάννη Σωτηρόπουλο.

Ο κ. Ιωάννου χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη την ένταξη της Σχολής στο μηχανογραφικό για το έτος 2022-2023 υπογραμμίζοντας πως είναι κάτι σύμφωνο με αυτό που ζητούσαν φορείς και πολίτες.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας οι απόφοιτοι του Τμήματος εδώ και 22 έτη στελεχώνουν περισσότερες από 3.500 επιχειρήσεις χαρακτηρίζοντας άκαιρο, ατεκμηρίωτο και βλαπτικό για την εύρυθμη εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος αίτημα μέρους των καθηγητών για μεταφορά της έδρας του στα Ιωάννινα.

Ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την έλλειψη υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, ζητώντας για μια ακόμη φορά την πάγια θέση για μεταφορά στην Πρέβεζα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας ζητά από τους κυρίους Αλμπάνη και Σωτηρόπουλο να απαντήσουν με ποιους τρόπους σκέφτονται να ενισχύσουν το τμήμα ,να προβάλλουν τα πλεονεκτήματά του και να διασφαλίσουν τη φοιτητική στέγη, βραχυπρόθεσμα με μίσθωση δωματίων για την στέγαση οικονομικά αδύναμων φοιτητών (στην μορφή που γίνεται και στα Γιάννενα) και μακροπρόσθεσμα με κατασκευή εστίας όπως προβλέπεται και στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Aνοιχτή επιστολή του Aντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας για το μέλλον του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7969905709431225035
item