Μαλώνεις συνέχεια με τον σύντροφο σου; 7+1 μυστικά για να κάνεις τους καυγάδες... παρελθόν!

Εάν μαλώνεις κι εσύ συνέχεια με τον σύντροφο σου, και έχεις πια κουραστεί από τους ατελείωτους καυγάδες που "δηλητηριάζουν" τη σχέση σας, σου έχουμε τα 7+1 μυστικά που θα κάνουν με μεγάλη ευκολία, όλες τις διαφωνίες σας... παρελθόν!

Εάν εσύ και ο σύντροφός σου "πιάνεστε" στα χέρια διαρκώς, δε σημαίνει απαραίτητα, ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη να τελειώσει. 

Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοείς τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν ταιριάζετε ή ότι δεν τα βρίσκεται, ωστόσο υπάρχει περίπτωση εσύ και ο σύντροφός σου απλά να περνάτε μία δύσκολη φάση.

Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σου, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να γίνει η σχέση σου πιο υγιές και χαρούμενη, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί.

τσακωμοί στη σχέση

1) Βρες την πηγή του προβλήματος που δημιουργεί τους καυγάδες.

Θυμώνεις με τον σύντροφό σου γιατί δεν πλένει τα πιάτα ή είσαι στεναχωρημένη που δεν εκτιμά ποτέ την προσπάθειά σου. Οι περισσότερες καυγάδες περιλαμβάνουν ένα παρασκήνιο, το οποίο δεν αντιλαμβανόμαστε. 

Ωστόσο υπάρχει πάντα η πιθανότητα, οι καυγάδες να μην σχετίζονται με προβλήματα στη σχέση αλλά με θέματα που αντιμετωπίζεις στην προσωπική σου ζωή, όπως για παράδειγμα άγχος με τη δουλειά σου.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εμβαθύνεις προκειμένου να βρεις την πραγματική πηγή του προβλήματος.

2) Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από την οπτική του συντρόφου σου.

Να θυμάσαι πάντα πως ο σύντροφος σου είναι ένα διαφορετικό άτομο, με παρελθόν, προσδοκίες και συναισθήματα. Είναι άδικο να περιμένεις να συμβαδίζει πάντα με την ιδεολογία σου, ειδικά αν δεν είσαι 100% ειλικρινής για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. 

Προσπάθησε να δείχνεις μεγαλύτερη συμπόνια στον αγαπημένο σου και να δίνεις σημασία στην κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται, την επόμενη φορά που θα μαλώσετε. Μερικές φορές πρέπει απλά να μπείτε στη θέση τους για να καταλάβετε το λόγο για τον οποίο συμβαίνουν όλοι οι καυγάδες.

3) Μην υπεραναλύεις τα πάντα!

Σου έχει συμβεί ποτέ να εστιάζεις τόσο πολύ σε μία συγκεκριμένη κατάσταση, ώστε να μην μπορείς να συγκεντρωθείς σε τίποτα άλλο; Όταν μιλάμε για σχέσεις, μπορούμε υποσυνείδητα να υπεραναλύσουμε μία κατάσταση στην οποία ο σύντροφός μας είπε ή έκανε κάτι που μας ενόχλησε. 

Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ακόμα να δημιουργήσει μία κατάσταση μεγαλύτερη στο μυαλό μας από το να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και να συγχωρήσουμε τον σύντροφό μας. 

Προσπάθησε να μην "βυθίζεσαι" στη μιζέρια και αντί αυτού, να βλέπεις τον σύντροφό σου σαν συμπαίκτη σου και όχι σαν αντίπαλό σου.

σχέση καυγάς

4) Απόφυγε τις συζητήσεις σε στιγμές που βρίσκεσαι εν βρασμώ

Όταν μαλώνεις με τον αγαπημένο σου ενώ είσαι μεθυσμένη ή κακοδιάθετη ή ακόμα και εξαντλημένη, μπορεί να εξελιχθεί μόνο αρνητικά. 

Το να πεις στον σύντροφο σου ότι δε σου άρεσε το πως σου μίλησε η μητέρα του, μετά από κανα δυο κρασιά, ή το να ξεκινάς μίας σοβαρή συζήτηση ενώ και οι δύο ετοιμάζεστε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι μπορεί μόνο να στείλει τον έναν να κοιμηθεί στον καναπέ. Ποια είναι η σωστή στιγμή λοιπόν να συζητήσετε;

Όταν η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει, μη φοβηθείς να γυρίσεις τη συζήτηση σε ένα θέμα που και οι δύο αντιμετωπίσατε με ηρεμία.

5) Άσε στην άκρη ενδεχόμενες "καταστροφικές" συμπεριφορές

Ναι, αυτό σημαίνει να αφήσεις για λίγο τον εγωισμό σου στην άκρη και να μην τονίζεις τα επιχειρήματα σου. Δύο άνθρωποι συμμετέχουν στη συζήτηση. Το να ανεβάζετε τείχη ανάμεσά σας, θα σας κάνει να κριτικάρετε ο ένας τον άλλον και να αμφισβητείτε τη σχέση σας.

Όταν αισθανθείς ότι πας να ξεφύγεις, ηρέμησε και πάρε δύο ανάσες, πριν συνεχίσεις την κουβέντα.

6) Προσπάθησε να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τον σύντροφό σου

Να θυμάσαι: Αυτό το άτομο το αγαπάς. Δε θες να τον δεις σε ψυχολογική κατάρρευση και το πιο πιθανό είναι ότι θα στεναχωρηθείς πολύ εάν ξαφνικά εξαφανιστεί από τη ζωή σου.

Όταν φαντάζεσαι τη ζωή σου χωρίς το ταίρι σου, ξαφνικά αισθάνεσαι μία ευγνωμοσύνη για εκείνον. Ποια είναι τα πράγματα που κάνει και σε κάνει να χαμογελάς; Ακόμα κι αν δεν πλένει καλά τα πιάτα, δεν κάνει τέλειο μασάζ όταν είσαι πιεσμένη από τη δουλειά;

Το να θυμάσαι όλα τα σπουδαία πράγματα που κάνει ο σύντροφός σου και τα λατρεύεις, και να φαντάζεσαι τη ζωή σου χωρίς αυτός, είναι ένας εύκολος τρόπος να εκτιμήσεις τη σχέση σου και να ηρεμήσεις την κατάσταση.

7) Να είσαι έτοιμη να συμβιβαστείς

Εάν είσαι προσκολλημένη στην ιδέα ότι πρέπει να κερδίσεις τον καυγά, θα διαπιστώσεις ότι δύσκολα θα καταφέρει η συζήτησή σας να γίνει παραγωγική. 

Το σημαντικότερο είναι να σκεφτείτε και οι δύο: «Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά που θα συνεισφέρει στο να φέρω τη γαλήνη στην σχέση μου»;

8) Μίλα με κάποιον ειδικό

Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να ζητάς βοήθεια από κάποιον ειδικό. Το να μιλάς σε ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να βοηθήσει τόσο εσένα όσο και τον σύντροφό σου να δείτε τα πράγματα από την οπτική του άλλου και τελικά να τα βρείτε.

Το σημαντικότερο βήμα

Να γνωρίζεις πότε πρέπει να πεις "αντίο"

Όσο κι αν δεν θες να το ακούσεις, σε μερικές περιπτώσεις, είναι καλύτερο να τελειώσεις τη σχέση σου εάν κανένα από τα παραπάνω μυστικά δε λειτουργεί για εσένα ή αν δεν μπορείς να διαχειριστείς το διαρκές συναίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά. 


Ίσως χρειάζεται να δεις πιο σφαιρικά τη σχέση σου και να ζυγίσεις το ένα μπορείς σίγουρα να είσαι χαρούμενη δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο.

epirusblog.gr
5 of 5
Μαλώνεις συνέχεια με τον σύντροφο σου; 7+1 μυστικά για να κάνεις τους καυγάδες... παρελθόν!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2541608935034589858
item