Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Το νοικιασμένο βαν και οι έρευνες για δύο άντρες

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Τρίτης με την αρπαγή ενός 6χρονου αγοριού από την περιοχή της Κηφισιάς.

Με ένα νοικιασμένο λευκό βαν έγινε η αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από τη μονοκατοικία όπου ζει με τη μητέρα του στην οδό Σειρήνων στην Κηφισιά.

Την ώρα της αρπαγής το αγόρι βρισκόταν στο σπίτι με τη γιαγιά του. Δράστες ήταν δύο άντρες που έβαλαν το παιδί μέσα στο λευκό βαν και εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα μετά το περιστατικό το νοικιασμένο βαν επεστράφη στην εταιρεία από όπου είχε μισθωθεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το παιδί ζούσε με τη μητέρα του ύστερα από την απόφαση των γονιών του να χωρίσουν. Το διάστημα που το ζευγάρι ήταν μαζί, το παιδί ζούσε στη Νορβηγία. Μετά το χωρισμό η μητέρα το πήρε και εγκαταστάθηκε μαζί του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά.

Έκτοτε ξεκίνησε η διαμάχη μεταξύ πατέρα και μητέρας για την επιμέλεια του 6χρονου. Στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών για την αρπαγή έχουν μπει δύο άντρες από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού.

Την ίδια ώρα, σήμα με τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν έχει σταλεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για τον εντοπισμό του παιδιού που έπεσε θύμα αρπαγής από την περιοχή της Κηφισιάς.

Στόχος των Αρχών είναι σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να βγάλει το αγόρι εκτός Ελλάδας να γίνει άμεσα αντιληπτός. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την υπόθεση αρχικά θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν εάν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση ο πατέρας του παιδιού. Ήδη γίνεται μία προσπάθεια να εντοπιστεί ο πατέρας για να διαλευκανθεί εάν το παιδί βρίσκεται μαζί του ή όχι.

Τι λέει η πλευρά της μητέρας του παιδιού

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τρίτης έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές όταν ενημερώθηκαν για την αρπαγή ενός 6χρονου αγοριού από την περιοχή της Κηφισιάς με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Amber Alert.

Ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού ανέφερε ότι όλα συνέβησαν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν «στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε από το σπίτι του». Όπως περιέγραψε ο ίδιος «το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι συνοριακές αρχές «γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό».

Την ίδια ώρα όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου «δυστυχώς το σπίτι δεν είχε κάμερες. Από τα γειτονικά ακίνητα όμως υπάρχει υλικό. Η πληροφορία είναι ότι υπήρχε βαν, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας έως 45 ετών και η έρευνα προχωράει. Ο δράστης ήταν λίγο πιο παχύς και με ύψος 1,80μ.».

Μιλώντας για το προφιλ του πατέρα του 6χρονου ο δικηγόρος είπε ότι «έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού. Υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

Κατά την άποψή του τέλος για το πού θα πρέπει να κινηθούν οι έρευνες είπε ότι «προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αυτό, αλλά δεν πρέπει να αποκλείονται πιθανότητες για να μην μειώνουμε το φάσμα των ερευνών».

Το Αmber Alert με αφορμή την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000»

email:116000@hamogelo.gr»


epirusblog.gr
5 of 5
Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Το νοικιασμένο βαν και οι έρευνες για δύο άντρες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7824053328605026429
item