5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η αληθινή φιλία

Το να είναι πραγματικός φίλος κανείς δεν είναι εύκολο. Η πραγματική φιλία απαιτεί μη-προσκόλληση, σοφία, επιδεξιότητα, ανιδιοτέλεια, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε καθαρά τις ανάγκες και τα λάθη του φίλου μας και να προσπαθούμε να τις καλύψουμε ή να τον συμβουλέψουμε σωστά.

Ποιοι είναι οι φίλοι που χρειάζεσαι;

1. Φίλοι που είναι συμπονετικοί

Όντας συμπονετικός έχεις την ικανότητα να “μπεις στα παπούτσια του άλλου”. Πολύ συχνά ακούμε το πρόβλημα ενός φίλου και αμέσως θυμόμαστε τη δική μας αντίστοιχη εμπειρία και αρχίζουμε να μιλάμε για αυτή.  

Μερικές φορές, το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι φίλοι είναι απλά να ακούσουν ο ένας τον άλλον.

2. Φίλοι που είναι ανιδιοτελείς

Οι φίλοι μας που είναι πιο χαρούμενοι και θετικοί είναι αυτοί που νοιάζονται και δεν σκέφτονται πάντα τον εαυτό τους. 

Είναι σε θέση να κατανοήσουν τη δική τους εμπειρία ζωής, αλλά δεν ασχολούνται μόνο με τα δικά τους προβλήματα. Αντ ‘αυτού, ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων των άλλων.

3. Φίλοι που είναι αξιόπιστοι

Το να είμαστε αξιόπιστοι είναι απαραίτητο για να εμπιστευθούμε ο ένας στον άλλο. Οι αξιόπιστοι φίλοι σας υπενθυμίζουν ότι δεν είστε μόνοι και σας δίνουν τη δυνατότητα να είστε καλύτερος άνθρωπος.

4. Φίλοι με κοινά ενδιαφέροντα

Είτε πρόκειται για χόμπι, αθλήματα, στόχους, εκπαίδευση, αξίες ή θρησκεία, συχνά προτιμούμε να περνάμε χρόνο με ανθρώπους που απολαμβάνουν τα ίδια πράγματα με εμάς. Αυτό επιτρέπει την άμεση σύνδεση και τελικά ενισχύει τις σχέσεις μας.

5. Φίλοι που έχουν χιούμορ

Οι καλύτεροι φίλοι είναι απλά αυτοί που ξέρουν πώς να σας κάνουν να γελάσετε και που είναι γεμάτοι ζωή και θετική αύρα. Είναι αυτοί που σας φέρνουν χαρά, ελπίδα και άνεση ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις της ζωής.

epirusblog.gr
5 of 5
5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η αληθινή φιλία
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2558717786128681760
item