Λέμβοι με πάνω από 500 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα -Επέστρεψαν στην Τουρκία

Eπέστρεψαν στα τουρκικά παράλια, τα ιστιοπλοϊκά και οι λέμβοι που μετέφεραν δεκάδες άτομα, τα οποία επιχείρησαν να εισέλθουν σε εθνικά χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, στα τουρκικά παράλια επέστρεψαν το μεσημέρι τα πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι τέσσερις λέμβοι, όπου επέβαιναν συνολικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 590 πρόσφυγες/μετανάστες και τα οποία επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί.

Όλα τα σκάφη και οι λέμβοι ήταν υπό τη διαρκή παρακολούθηση πλωτών σκαφών και πλοίων ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μην εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.

Περίπου 450 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν σε εθνικά χωρικά ύδατα

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, σε μία από τις περιπτώσεις ιστιοπλοϊκό σκάφος που μετέφερε μετανάστες προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού αλλά αυτό δεν επετεύχθη.

Στα ιστιοπλοϊκά σκάφη επέβαιναν περίπου 450 πρόσφυγες/μετανάστες. Δύο από αυτά επέστρεψαν αυτοδύναμα στις τουρκικές ακτές ενώ τα άλλα τρία έφτασαν με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία μάλιστα σε μία περίπτωση περισυνέλλεξε από το σκάφος τους επιβαίνοντες. 

Επίσης άλλα 140 άτομα που επέβαιναν σε τέσσερις λέμβους περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς και επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια.


epirusblog.gr
5 of 5
Λέμβοι με πάνω από 500 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα -Επέστρεψαν στην Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5142996572283325448
item