Δικηγόρος 30χρονου: Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για τη γάτα, έχει μετανιώσει, του έχουν κοπεί τα πόδια

Ο δικηγόρος Ιάσονας Οικονόμου, ο οποίος εκπροσωπεί τόσο τον 30χρονο δράστη όσο και τον 33χρονο που βιντεοσκόπησε την κλωτσιά στη γάτα στην Αιδιψό, μιλά στο iefimerida.gr.

Ο κ. Ιάσων Οικονόμου, σε ό,τι αφορά τον 33χρονο Μανώλη Καραμανώλη, τον άνθρωπο που πόσταρε το βίντεο στο Instagram του και εν συνεχεία απάντησε για την επίθεση που δέχθηκε από τους χρήστες των social media, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ο ο άνθρωπος που κλώτσησε τη γάτα και δεν συνελήφθη ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο συλληφθέντα, ο οποίος έχει και ποινικό παρελθόν, εξηγεί ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα και πως υποστηρίζει ότι ήταν μια άτυχη στιγμή.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου που εκπροσωπεί τόσο τον Μανώλη Καραμανώλη όσο και τον 30χρονο συλληφθέντα για την κλωτσιά στη γάτα

«Δύο σημεία πρέπει να τονιστούν ιδιαίτερα. Το πρώτο είναι ότι ο κ. Καραμανώλης Εμμανουήλ, ο οποίος ανέβασε το απαράδεκτο και αποτρόπαιο βίντεο, δεν είναι συλληφθείς και δεν είναι, ούτε ήταν, ούτε θα είναι κατηγορούμενος.

Διότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media ανεβάζουν ότι ο συγκεκριμένος είναι κατηγορούμενος. Δεν είναι, το ξεκαθαρίζω.

Από εκεί και μετά, στον κατηγορούμενο τον 30χρονο, ο οποίος έχει και ιστορικό με τη Δικαιοσύνη, του ασκήθηκε ποινική δίωξη, όχι για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημα και εισάγεται στο αυτόφωρο τριμελές από το οποίο θα ζητήσουμε και τριήμερη προθεσμία.

Ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι ήταν μια ατυχής στιγμή και ότι το έρημο το γατί προσγειώθηκε στα τριάντα εκατοστά πάνω στην άμμο. Δυστυχώς η γωνία λήψης της βιντεοσκόπησης που έκαναν δεν τον ευνοεί καθόλου, γιατί φαίνεται ότι πάει στη θάλασσα. Και εγώ ο ίδιος που το είδα νόμιζα ότι πάει στη θάλασσα.

Ομως κατά την αυτοψία που έκανε η αστυνομία και ήταν εκεί και ο διοικητής της Ιστιαίας αλλά και ο ταξίαρχος ολόκληρης της Εύβοιας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο γατί δεν πήγε σε καμία θάλασσα, απλά έκατσε πάνω στην άμμο και ξαναγύρισε αμέσως μετά.

Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι η πράξη αυτή δεν είναι κατακριτέα. Είναι αποτρόπαια, κατακριτέα και καταδικαστέα. Εννοείται αυτό. Και σας μιλά ένας άνθρωπος που έχει 13 γατιά και δύο σκυλιά.

Εννοείται πως είναι μετανιωμένος και του έχουν κοπεί τα πόδια. Είναι πλέον θέμα παιδείας να σεβόμαστε τα ζώα, όπως και τους συνανθρώπους μας. Τα ζώα είναι μέλη της κοινωνίας μας…».

Ο Ιάσων Οικονόμου, δικηγόρος τόσο του Μανώλη Καραμανώλη που ανήρτησε το βίντεο με τη γάτα όσο και του 30χρονου συλληφθέντα, που κλώτσησε τη γάτα

epirusblog.gr
5 of 5
Δικηγόρος 30χρονου: Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για τη γάτα, έχει μετανιώσει, του έχουν κοπεί τα πόδια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3433016454615002390
item