Καναδάς: Τα 26 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Τα 26 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, στον Καναδά.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη 10 νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, ανάμεσά τους και το πρώτο στην επαρχία Οντάριο, ανεβάζοντας σε 26 τον συνολικό αριθμό των περιστατικών στη χώρα.

25 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων βρέθηκαν στο Κεμπέκ

Το Κεμπέκ ανακοίνωσε χθες ότι στην επαρχία έχουν εντοπιστεί συνολικά 25 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, άνοδος σε σχέση με τα εννέα που είχαν εντοπιστεί ως την Τετάρτη. 

Τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να ανακοινωθούν νέα κρούσματα καθώς ελέγχονται δείγματα «από πολλές περιοχές», επεσήμαναν οι τοπικές αρχές. Τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοιμώδους ασθένειας εντοπίστηκαν στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ευλογιά των πιθήκων, μια μολυσματική ασθένεια που μοιάζει με την ανθρώπινη ευλογιά και συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, είναι ενδημική σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής. Εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περιοριστεί σχετικά εύκολα με απομόνωση και τήρηση κανόνων υγιεινής. 

Περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε περισσότερες από 20 χώρες όπου δεν είναι ενδημική, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

.gr</a></p>

epirusblog.gr
5 of 5
Καναδάς: Τα 26 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2133043965206798707
item