Ακρόπολη: Πολυμελής συμμορία -κυρίως ανήλικοι- λήστευαν βίαια περαστικούς - 13 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος στη δράση μια συμμορίας, κυρίως ανηλίκων, που λήστευε κόσμο στην περιοχή της Ακρόπολης, έβαλε η αστυνομία.

Οι κακοποιοί το τελευταίο 6μηνο δρούσαν κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης, έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, προχωρώντας σε μια ακόμα επιτυχία.

Κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 5/5, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν συνολικά 13μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων τα 10 είναι ανήλικοι.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης, είχαν συστήσει ειδική ομάδα - όπως σε ανάλογες περιπτώσεις -το τελευταίο διάστημα και ασχολούνταν αποκλειστικά με την εξάρθρωση της συγκεκριμένης συμμορίας, που είχα απλώσει τα πλοκάμια της και σε άλλες περιοχές όπως η Καλλιθέα, η Νέα Σμύρνη αλλά και το Παλαιό Φάληρο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά συνολικά σε 27 άτομα – Έλληνες και αλλοδαπούς- εκ των οποίων οι 18 είναι ανήλικοι και τέσσερις από αυτούς βρίσκονται ήδη στη φυλακές για παρόμοια αδικήματα.

Ιδιαίτερα βίαιοι - Ήταν και σεσημασμένοι

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ήταν άκρως βίαιοι κατά την διάρκεια των ληστειών. Απειλούσαν τα θύματα τους- τα οποία τις περισσότερες φορές ήταν ανήλικα- με μαχαίρι.

Παράλληλα, στόχευαν και σε τουρίστες, ενώ «χτυπούσαν» και αυτοκίνητα αλλά και σπίτια. Μάλιστα, φρόντιζαν τα κλοπιμαία να τα διαθέσουν άμεσα σε κλεπταποδόχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περισσότεροι έχουν κατηγορηθεί κατά το χρονικό διάστημα από το 2018- 2021 και έχουν συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.


epirusblog.gr
5 of 5
Ακρόπολη: Πολυμελής συμμορία -κυρίως ανήλικοι- λήστευαν βίαια περαστικούς - 13 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8057951353283758017

Τα καλύτερα

item