ΓΕΕΘΑ: Παρουσίαση UAV και συστημάτων αναχαίτισης UAV των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών

Το ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης) ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩότι χθες, Τετάρτη 13 Απριλίου, και στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση συστημάτων UAV (Unmanned Aerial Vehicles) και αναχαίτισης UAV των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA : Direction Générale de l’ Armement), στο Αμφιθέατρο «ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ (ΙΠΤ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ», παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση. 

Την παρουσίαση παρακολούθησαν επίσης Επιτελείς των αρμόδιων φορέων του ΓΕΕΘΑ και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η υπογραφή του κειμένου των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» υπογράφηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022, στην Αθήνα, στη διάρκεια επίσκεψης του Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας, Στρατηγού Thierry Burkhard. 

Το κείμενο καθορίζει και εξειδικεύει την υλοποίηση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας στους τομείς των Επιχειρήσεων, της Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, της ανταλλαγής προσωπικού μεταξύ Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σχολών, του Διαστήματος, της Κυβερνοασφάλειας, των Πληροφοριών και της συνεκπαιδεύσης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων. 

Επιπλέον, περιλαμβάνει προβλέψεις που αφορούν στην συνεργασία για τον μελλοντικό προσδιορισμό επιπρόσθετων απαιτήσεων Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, Διαλειτουργικότητας, αμοιβαίας χρήσης υποδομών, Διοίκησης και Ελέγχου, καθώς και Στρατηγικής Επικοινωνίας.

epirusblog.gr
5 of 5
ΓΕΕΘΑ: Παρουσίαση UAV και συστημάτων αναχαίτισης UAV των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6320352469869790019
item