Έρχονται καλά νέα για Ελλάδα από Γαλλία στο πρόγραμμα UAV NEURON που ισοβαθμίζει το τουρκικό MIUS στο Αιγαίο

Τούρκος ειδικός περιγράφει τον ελληνικό εφιάλτη στο Αιγαίο από ελληνικά RAFALE F3R μαζί με UAV NEURON

Νέα αποκάλυψη μας παρουσιάζει ο γνωστός Τούρκος ειδικός αμυντικός αναλυτής Hakan KILIÇ, για τα αποτελέσματα της ελληνικής συμμετοχής, υπό την εποπτεία της Γαλλίας, στο πρόγραμμα κατασκευής UAV NEURON, το οποίο μάλιστα, θα φέρει στα ίσια την υποτιθέμενη πάντα τουρκική υπεροχή με το πρόγραμμα του τουρκικού μη επανδρωμένου οχήματος MIUS.

Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες από αυτό το θέμα και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά η στενότατη αμυντική συνεργασία Ελλάδος και Γαλλίας, ίσως μας φέρει πολλά και καλά νέα το επόμενο διάστημα, δεδομένης της πρόθεσης του Παρισιού να εξοπλιστεί με εξελιγμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, για τις ανάγκες που ανακύπτουν στην Μεσόγειο, και την συμμετοχή γαλλικών μονάδων σε αυτήν.

Η δράση των τουρκικών BAYRAKTAR TB2 σε Λιβύη και ειδικά στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ και η κατασκευή του τουρκικού AKINCI, χτύπησε “καμπάνες” σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, για τη μαζική χρήση τουρκικών εξοπλισμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Μία από αυτές τις χώρες ήταν και η Γαλλία, η οποία όπως όλα δείχνουν ενεργοποιεί νέο πρόγραμμα EURODRONE παρόμοιο με αυτό του NEURON, σε απάντηση της μαζικής κατασκευής τουρκικών drone, αναγνωρίζοντας την απειλή που προέρχεται από την Ανατολή.

Το Παρίσι έχει ξεκινήσει με επιτελικό σχέδιο να “ξεκλειδώσει” το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού drone με στόχο την απόκτηση ενός πολύ ανώτερου τεχνολογικά και πιο φονικού  μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος, για πιθανή δράση στο “καυτό” πεδίο της Α. Μεσογείου, αλλά και της κεντρικής και Βόρειας Αφρικής.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει και η Ελλάδα, η οποία θα επωφεληθεί από ένα UAV με χαρακτηριστικά STEALTH, και δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων όλων των τύπων, που θα αποτελεί μια τρομερή στην κυριολεξία φονική μηχανή.

Η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα πραγματικά υπερσύγχρονο επιθετικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, που θα δώσει τεχνολογική υπεροπλία έναντι σε κάθε τουρκικό σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Το MIUS από την άλλη πλευρά είναι ένα σχέδιο της τουρκικής εταιρείας Bayraktar για ένα αεριωθούμενο UAV το οποίο θα μπορεί να φέρει όπλα και να προσβάλει στόχους στο έδαφος και την θάλασσα.

Το τουρκικό  UAV βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και όπως αναφέρεται στόχος είναι να επιχειρεί από το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu μαζί μ το TB.3 Bayraktar.

Το συγκεκριμένο τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα θα μπορεί να συμμετέχει σε επιχειρήσεις σε συνδυασμό με συμβατικά επανδρωμένα αεροσκάφη, εκτελώντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως εγγύς αεροπορική υποστήριξη, καταστολή και καταστροφή εχθρικής αεράμυνας, αλλά και εναέριες μάχες και εμπλοκές, με  πυραύλους αέρος– αέρος, αέρος– εδάφους και βόμβες.

Το ελληνικό όμως NEURON, θα έχει ανώτερες δυνατότητες, οι οποίες μαζί με τα ελικόπτερα OH-58 Kiowa, τους πυραύλους Κρουζ Exoset και τα αεροσκάφη Rafale F3R της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα χαλάσουν όλα τα σχέδια της Άγκυρας για κυριαρχία στο Αιγαίο, όπως αναφέρει και ο Τούρκος ειδικός.

epirusblog.gr
5 of 5
Έρχονται καλά νέα για Ελλάδα από Γαλλία στο πρόγραμμα UAV NEURON που ισοβαθμίζει το τουρκικό MIUS στο Αιγαίο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1595133921281191850
item