Έξαρση στρατιωτικής δραστηριότητας! Ελληνικό UAV HERON παρακολουθεί ναύσταθμο Ακσάζ και αεροδρόμιο Ντάλαμαν

Τουρκικές αποβατικές ασκήσεις στην άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα” με στόχο τα ελληνικά νησιά - Ανησυχία στην κυβέρνηση για τις συνεχόμενες τουρκικές παραβιάσεις

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απέστειλαν μη επανδρωμένο εναέριο όχημα HERON, στην περιοχή μεταξύ Ρόδου, κοντά στον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ και του πολεμικού αεροδρομίου Ντάλαμαν, για να αξιολογηθούν οι τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις στην περιοχή, και η αυξημένη δραστηριότητα των Τούρκων.

Οι Έλληνες επιτελείς παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή, όλες τις κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τόσο στην άσκηση “ Γαλάζια Πατρίδα”, όσο και στην ευαίσθητη περιοχή των Δωδεκανήσων, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις του “αναβαθμισμένου” από την δύση Ερντογάν, ο οποίος πιθανόν τώρα που έχει “αναμπουμπούλα” στην Ουκρανία, και οι ΗΠΑ βάζουν μεγάλα εμπόδια στον East Med, να επιχειρήσει να την εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο.

Αυτό που προκαλεί απορία είναι τι ακριβώς καταγράφουν τόσες ημέρες στα Δωδεκάνησα οι Τούρκοι, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο, κοντά στην Θάσο;

“90 τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και 4 υπερπτήσεις ελληνικών νησιών σε μια μέρα από τον «σύμμαχό» μας στο ΝΑΤΟ.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές του πολέμου στην Ουκρανία, αυτή η τουρκική συμπεριφορά είναι μια απαράδεκτη διάβρωση της συνοχής της Συμμαχίας στη νοτιοανατολική πλευρά της’, αναφέρει σε κοινωνικό δίκτυο ο Βουλευτής Γ.Κουμουτσάκος, αλλά και άλλοι βουλευτές κυβερνητικοί και μη εκφράζουν ανησυχία για το που το πάει η Άγκυρα, ειδικά αυτό το διάστημα.

Μεγάλη ανησυχία και εγρήγορση έχει προκληθεί σαφώς και στην ελληνική κυβέρνηση από τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, με πτήσεις UAV και αεροσκαφών ΑΦΝΣ, απόρροια την στρατηγικής αναβάθμισης της Τουρκίας από την Ουάσιγκτον.     

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σε κάθε ερώτηση “γιατί η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας’, βάζουν την  κασέτα που αναφέρει περί  δήθεν “ ισχυρού συμμάχου του ΝΑΤΟ που βοηθά τα μέγιστα στο ζήτημα της Ουκρανίας”.  

Σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, η διοίκηση Συμμαχικής Μικτής Δύναμης του ΝΑΤΟ στην Νάπολη εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας: «Η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος που συμβάλλει στην προστασία του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εναέριου χώρου».

“Η Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι «τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο μας» κάθε εβδομάδα”, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν “χάιδεψε” αναίτια και πάλι τους Τούρκους, παρά τις προσβλητικές προς τους ίδιους συμπεριφορές της τουρκικής ηγεσίας, την προσβλητική προς το ΝΑΤΟ στάση τους στο Ουκρανικό ζήτημα, την παρουσία Ρώσων ολιγαρχών στην Τουρκία, τους S-400, και πολλά άλλα.

Το μόνο που θα καταφέρει η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση με την στάση της προς την Τουρκία, θα είναι να προκαλέσουν τους Τούρκους να κάνουν κανένα επεισόδιο τύπου Ιμίων ξανά στο Αιγαίο, και να διασπείρουν διχόνοια εντός του ΝΑΤΟ, αφού καμία χώρα δεν ανέχεται οι Τούρκοι να είναι οι προνομιούχοι του ουκρανικού πολέμου, παίζοντας τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και με την Ρωσία.

Εκτιμάται ότι αυτή η περίοδο είναι η πιο επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα και καλό θα ήταν να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, που θα εκπονίσει η Άγκυρα το επόμενο διάστημα στην περιοχή μας, αφού “ μόνοι μας θα παλέψουμε  με το θηρίο”, όπως κάνουμε εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια τώρα .   

 

 


epirusblog.gr
5 of 5
Έξαρση στρατιωτικής δραστηριότητας! Ελληνικό UAV HERON παρακολουθεί ναύσταθμο Ακσάζ και αεροδρόμιο Ντάλαμαν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3762321019224937672
item